Σενάριο να επιστρέψει στην Κύπρο για την προετοιμασία της άτυπης πενταμερούς η Λουτ

Σενάριο να επιστρέψει στην Κύπρο για την προετοιμασία της άτυπης πενταμερούς η Λουτ

Μετά τις θετικές απαντήσεις των δύο πλευρών και των εγγυητριών δυνάμεων στην άτυπη συνάντηση 5+1, η σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Τζέιν Χολ Λουτ, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προσανατολίζεται να επιστρέψει στην Κύπρο το πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου.

Αυτό ανέφερε διπλωματική πηγή, σημειώνοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη θεωρούν θετικό που όλοι δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μία άτυπη πενταμερή.

Η νέα επίσκεψη Λουτ θα έχει ως σκοπό την προετοιμασία της άτυπης πενταμερούς, στην οποία θα επιδιωχθεί μία συναντίληψη για τον επιδιωκόμενο στόχο και το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα περάσει τις γιορτές στην πατρίδα του, Πορτογαλία.

Στις 10 Ιανουαρίου αναμένεται να υποβληθούν από τον ΓΓ στο Συμβούλιο Ασφαλείας οι εκθέσεις του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την αποστολή των καλών του υπηρεσιών. Το Συμβούλιο αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να ανανεώσει για ακόμη έξι μήνες τη θητεία της ειρηνευτικής δύναμης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

LIVE: Υπέγραψαν οδικό χάρτη οι 27 – Σε εξέλιξη οι εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου της ΕΕ στη Λευκωσία

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline 

BEST OF TOTHEMAONLINE