Πάνω από 100 άνθρωποι νεκροί από επίθεση ενόπλων στην Αιθιοπία

Πάνω από 100 άνθρωποι νεκροί από επίθεση ενόπλων στην Αιθιοπία

Πάνω από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση ενόπλων που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην δυτική επαρχία της Αιθιοπίας Μπενισανγκούλ-Γκουμούζ, ανακοίνωσε η κρατική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Eνοπλοι πυροβόλησαν ανθρώπους στην περιοχή Μπουλέν της επαρχίας και πυρπόλησαν σπίτια την ώρα που μέσα σε αυτά κοιμούνταν κάτοικοι, τόνισε η επιτροπή.

Νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, έκανε λόγο για δεκάδες νεκρούς από την επίθεση, στο τελευταίο ξέσπασμα αιματηρής βίας μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων στην περιοχή. Η επίθεση σημειώθηκε την επόμενη ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας `Αμπι Αχμέντ, του αρχηγού του στρατού Μπιρχανού Τζουλά και άλλων ανώτερων ομοσπονδιακών αξιωματούχων στην περιοχή, οι οποίοι απηύθυναν έκκληση για ειρήνη έπειτα από σειρά αιματηρών περιστατικών μεταξύ αντιμαχόμενων εθνοτικών ομάδων τους τελευταίους μήνες.

Η τελευταία μεγάλη επίθεση στην περιοχή σημειώθηκε στις 14 Νοεμβρίου, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν σε λεωφορείο και σκότωσαν 34 ανθρώπους.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία δεν αποδέχεται δημιουργικές ασάφειες στη βάση λύσης του Κυπριακού

Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Η Λευκωσία δεν αποδέχεται δημιουργικές ασάφειες στη βάση λύσης του Κυπριακού

Η ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έστειλε σαφή μηνύματα τόσο για τις επιδιώξεις της ελληνοκυπριακής πλευράς όσο και για τα όρια των διαπραγματεύσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE