ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η πρωθυπουργός της Σκωτίας παραβίασε τα μέτρα: Την έπιασαν χωρίς μάσκα

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η πρωθυπουργός της Σκωτίας παραβίασε τα μέτρα: Την έπιασαν χωρίς μάσκα

Συγνώμη ζήτησε σήμερα η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον για παραβίαση των κανόνων του κορωνοϊού, διότι δεν φορούσε την μάσκα της.

Η εφημερίδα Scottish Sun δημοσίευσε σήμερα μία φωτογραφία της Νίκολα Στέρτζον που μιλούσε σε τρία άτομα, από απόσταση βέβαια, αλλά χωρίς να φοράει την μάσκα της. Λίγο πιο πριν είχε παραβρεθεί στην κηδεία ενός Σκωτσέζου δημοσίου υπαλλήλου που πέθανε από κορωνοϊό. Η πρωθυπουργός φορούσε μάσκα αλλά λέγεται ότι την έβγαλε λίγο πριν φύγει από την κηδεία.

Οι κανονισμοί της κυβέρνησης της Σκωτίας αναφέρουν πως οι πολίτες σε μονάδες υγείας θα πρέπει να φορούν μάσκα εκτός κι αν κάθονται – συμπεριλαμβανομένης της εισόδου, της εξόδου αλλά και της μετακίνησης από τον χώρο. Όποιος παραβιάζει τους κανόνες χρήσης μάσκας, μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο ύψους 60 λιρών.

Σε δήλωσή που κυκλοφόρησε από το BBC, η Νίκολα Στέρτζον είπε: «Την περασμένη Παρασκευή, ενώ βρισκόμουν σε μία κηδεία, έβγαλα για λίγο την μάσκα μου. Αυτό ήταν ένα ανόητο λάθος και λυπάμαι ειλικρινά. Μιλάω κάθε μέρα για την σημασία της χρήσης μάσκας, οπότε δεν πρόκειται να πω δικαιολογίες. Έκανα λάθος και ζητάω συγνώμη». Η πρωθυπουργός της Σκωτίας πιστεύεται ότι βρισκόταν στο Stable Bar στο Εδιμβούργο αφότου παραβρέθηκε στην κηδεία σε ένα κοντινό κρεματόριο.

Έχει τρελαθεί με το στιγμιαίο αυτό λάθος

Ο επικεφαλής των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Σκωτίας, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή «Good Morning Scotland» πως μίλησε χθες το βράδυ με την Στέρτζον και πως «είναι εξοργισμένη με τον εαυτό της». «Έχει τρελαθεί με το μικρό αυτό σφάλμα – είναι πολύ εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο» είπε. «Ζούμε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Έφυγε από την κηδεία ενός συναδέρφου μας – ενός υπέροχου ατόμου που έκανε εξαιρετική δουλειά κατά την διάρκεια της πανδημίας. Ήταν μια τρομερά θλιβερή μέρα για πολλούς από εμάς στην κυβέρνηση που τον γνώριζαν καλά και την οικογένειά του».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.