ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να εισέρχονται στην Γαλλία από Βρετανία αν έχουν αρνητικό τεστ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να εισέρχονται στην Γαλλία από Βρετανία αν έχουν αρνητικό τεστ

Γάλλοι και Ευρωπαίοι πολίτες μπορούν εκ νέου να εισέρχονται στην Γαλλία προερχόμενοι από την Βρετανία από σήμερα τα μεσάνυχτα με την προϋπόθεση ότι έχουν ένα αρνητικό τεστ Covid-19 που θα έχει γίνει εντός 72 ωρών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του Γάλλου πρωθυπουργού Ζαν Καστέξ.

Επίσης η ανακοίνωση τονίζει ότι Βρετανοί υπήκοοι ή υπήκοοι τρίτων χωρών που διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν επίσης να εισέλθουν στη Γαλλία ή να διέλθουν μέσω αυτής από τη Βρετανία εφόσον έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Από την πλευρά του ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανακοίνωσε πως επιτεύχθηκε μια συμφωνία με το Παρίσι για το ζήτημα των συνόρων, τονίζοντας ότι θα δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες αργότερα σήμερα το βράδυ.

"Καλή πρόοδος σήμερα και συμφωνία με τη γαλλική κυβέρνηση για τα σύνορα", ανέφερε ο Σαπς με tweet του. "Θα παράσχουμε ενημέρωση για τους οδηγούς φορτηγών αργότερα σήμερα το βράδυ, αλλά οι οδηγοί φορτηγών δεν πρέπει να ταξιδεύουν προς το Κεντ σήμερα το βράδυ."
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

ΠτΔ: «Ενδεχομένως νέο Εθνικό Συμβούλιο στις αρχές Ιουλίου - Δεν επηρεάζει τις προσπάθειες στο Κυπριακό η παραίτηση Στάρμερ»

Εποικοδομητική χαρακτήρισε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη σημερινή, πρώτη υπό τη νέα σύνθεση του, σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE