ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΜΕΤΡΑ: Τι είπε ο Κυβ. Εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο χαλαρώσεων - BINTEO

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΜΕΤΡΑ: Τι είπε ο Κυβ. Εκπρόσωπος για το ενδεχόμενο χαλαρώσεων - BINTEO

Δεν γνωρίζει για το θα ανακοινωθεί σε σχέση με τις πιθανές χαλαρώσεις ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, φάνηκε όμως ιδιαίτερα διστακτικός και απογοητευμένες από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA o Κυριάκος Κούσιος ανέφερε πως o Υπουργός Υγείας θα ενημερώσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο στις 10 η ώρα και οι όποιες αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο θα ληφθούν με βάση τις συμβουλές των επιδημιολόγων.

Επισήμανε πως δεν είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας, όμως, παρά τις όποιες πληροφορίες που διαρρέουν για μικρές χαλαρώσεις, ο κ. Κούσιος φάνηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός. Όπως είπε, δεν γνωρίζει «αλλά τα νούμερα τα οποία βλέπουμε είναι καταθλιπτικά.

Χθες είχαμε 286 κρούσματα, έχουμε ξεπεράσει σε αρκετές περιπτώσεις τα 400. Αυτή η εικόνα δεν είναι και η καλύτερη όπως όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε. Βλέπουμε ότι ένα ψηλό ποσοστό από τα κρούσματα μετά από τις εξετάσεις παρουσιάζεται σε ανησυχητικούς αριθμούς».

Διευκρίνισε δε πως «όταν έχεις πάνω από 10%, καμιά φορά και 15% και 20% από τα τεστ να βγαίνουν θετικά σε συγκεκριμένες περιοχές είναι ανησυχητικό και πρέπει να κερδίσουμε χρόνο, να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού».

«Ξεκινούν και τα εμβόλια στο τέλος του χρόνου. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τέλος όλης αυτής της ταλαιπωρίας. Θα πρέπει να περάσουν κάποιοι μήνες για να δούμε τα αποτελέσματα», κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Εφτασε Κύπρο η γαλλική φρεγάτα - 213 Κύπριοι ασφαλείς πίσω στην πατρίδα - Ηχηρό μήνυμα Χριστοδουλίδη

LIVE: Εφτασε Κύπρο η γαλλική φρεγάτα - 213 Κύπριοι ασφαλείς πίσω στην πατρίδα - Ηχηρό μήνυμα Χριστοδουλίδη

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Κύπρος μετά τον εντοπισμό ύποπτου αντικειμένου στον εναέριο χώρο και τις σειρήνες που ήχησαν στην αμερικανική πρεσβεία. Με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας να συνέρχεται εκτάκτως και την ένταση στην περιοχή να χτυπά «κόκκινο» μετά το πλήγμα στις Βάσεις Ακρωτηρίου. Το ThemaOnline μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE