Υποβρύχιο Μουσείο γύρω από ναυάγιο 271 ετών δημιουργείται στην Ολλανδία

Υποβρύχιο Μουσείο γύρω από ναυάγιο 271 ετών δημιουργείται στην Ολλανδία

 Η ολλανδική αρχιτεκτονική εταιρεία, ZJA, παρουσίασε τα σχέδιά της για ένα υποβρύχιο μουσείο στην Ολλανδία.



Το μουσείο θα κατασκευαστεί γύρω από ένα πλοίο ηλικίας 271 ετών που βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών του Χέιστινγκς, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με το πρότζεκτ Docking the Amsterdam, το ναυαγισμένο πλοίο θα αποκατασταθεί και θα μετεγκατασταθεί χωρίς να ανασυρθεί ποτέ από το νερό. Στη συνέχεια, το Μουσείο θα κατασκευαστεί γύρω από μια γυάλινη δεξαμενή που θα περικλείει το ναυάγιο και θα επιτρέπει στους επισκέπτες να παρατηρούν το βυθισμένο πλοίο μήκους 40 μέτρων από πολλά σημεία θέασης.

Το πλοίο του Αμστερνταμ κατασκευάστηκε τον 18ο αιώνα από την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών. Το 1749, το φορτηγό πλοίο επέστρεφε από το παρθενικό του ταξίδι από την Ασία, όταν μια καταστροφική καταιγίδα ανάγκασε τον καπετάνιο να το κατευθύνει κοντά στην ακτή της πόλης Χέιστινγκς.

Παρ'όλο που τα μέρη του πλοίου έχουν καταστραφεί, το κύτος και το περιεχόμενο παραμένουν άθικτα. Το Μουσείο ανέλαβε να προστατεύσει ό,τι έχει απομείνει από οποιαδήποτε περαιτέρω διάβρωση.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με τους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Ο στόχος του πρότζεκτ είναι να διαδοθεί η ολλανδική ναυτική ιστορία.

"Η επίσκεψη σε αυτόν τον χώρο είναι σαν να μπαίνετε σε ένα θέατρο που παρουσιάζει έρευνα σε εξέλιξη και εμπλέκει το κοινό στις ανακαλύψεις, των δυτών και των ερευνητών μέσα στο ναυάγιο" σύμφωνα με την περιγραφή του πρότζεκτ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Κυπριακό: Στο τραπέζι η διευρυμένη πριν από τον Δεκέμβριο - «Ο χρόνος μάς πιέζει» - Τι αναμένεται από την Ολγκίν

Μικρά αλλά σημαντικά βήματα προς την εντατικοποίηση των επαφών για το Κυπριακό διαπιστώνει η κυβέρνηση, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, να τονίζει ότι ο χρόνος πιέζει και πως ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών εξακολουθεί να έχει ως στόχο τη σύγκληση διευρυμένης συνάντησης πριν από την ολοκλήρωση της θητείας του.

BEST OF TOTHEMAONLINE