Μπαρνιέ: Τόσο η ΕΕ όσο και το ΗΒ έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τα δικά τους νερά

Μπαρνιέ: Τόσο η ΕΕ όσο και το ΗΒ έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τα δικά τους νερά

Μήνυμα για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη σύναψη συμφωνίας για τη μελλοντική σχέση ΕΕ - ΗΒ, έστειλε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ.

Εξήγησε παράλληλα ότι τόσο η ΕΕ όσο και το ΗΒ πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν το τι συμβαίνει στα ύδατά τους, καθώς το ζήτημα της αλιείας παραμένει το τελευταίο μεγάλο σημείο διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών στο οποίο έχει επιτευχθεί μικρή μόνο πρόοδος.

Συγκεκριμένα, ο Μισέλ Μπαρνιέ, σε προσωπική του ανάρτηση σημειώνει τα εξής: "Σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τις διαπραγματεύσεις ΕΕ - ΗΒ, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά με τον Ντ.Φρόστ και την ομάδα του. Η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη σε μια δίκαιη, αμοιβαία και ισορροπημένη συμφωνία. Σεβόμαστε την κυριαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου. Και περιμένουμε το ίδιο και από αυτό. Και οι δύο, ΕΕ και ΗΒ, πρέπει να έχουν το δικαίωμα να καθορίζουν τους δικούς τους νόμους και να ελέγχουν τα δικά τους νερά. Και πρέπει και οι δύο να είμαστε σε θέση να ενεργούμε όταν διακυβεύονται τα συμφέροντά μας".

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Η Κύπρος στο προσκήνιο: Η επίσκεψη Κόστα, η «γεωγραφία» της Ολγκίν και η γεωπολιτική πυξίδα της ΕΕ

Σε μια συγκυρία κρίσιμη για την ευρωπαϊκή και την περιφερειακή γεωπολιτική σταθερότητα, η σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα στην Κύπρο, συνιστά σαφές μήνυμα αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, στις 12:30.

BEST OF TOTHEMAONLINE