Κατασκοπικό θρίλερ στη Βουλγαρία: Απελάθηκε Ρώσος διπλωμάτης – Διορία 72 ωρών να τα μαζέψει και να φύγει

Κατασκοπικό θρίλερ στη Βουλγαρία: Απελάθηκε Ρώσος διπλωμάτης – Διορία 72 ωρών να τα μαζέψει και να φύγει

Διορία 72 ωρών σε έναν Ρώσο διπλωμάτη να εγκαταλείψει τη χώρα, αφότου οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι διενεργούσε κατασκοπεία από το 2017, έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας.

«Ο Ρώσος διπλωμάτης που χαρακτηρίσθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο, πρέπει να εγκαταλείψει τη Βουλγαρία εντός 72 ωρών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκπρόσωπος του υπουργείου ενημέρωσε την πρεσβεία της Ρωσίας στη Σόφια για την απόφαση αυτή.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Εισαγγελικές Αρχές, αναφέρεται ότι ο Ρώσος διπλωμάτης προσπαθούσε να αποσπάσει ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί στη Βουλγαρία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στις οποίες συμμετείχαν.


«Αβάσιμη η απέλαση του διπλωμάτη μας»
Σε ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στη Σόφια, η οποία αναρτήθηκε στο Facebook, αναφέρεται ότι ο Ρώσος διπλωμάτης που απελάθηκε ήταν ο στρατιωτικός ακόλουθος της ρωσικής πρεσβείας.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Βουλγαρία, Ανατόλι Μακάροφ, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι «η νότα του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας μας επιδόθηκε χωρίς πρόσθετα σχόλια. Μας κοινοποίησαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει την χώρα εντός 72 ωρών. Η κατάσταση δείχνει παράλογη. Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα για απαντητικές ενέργειες».

AΠΟ newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

Συνάντηση Γκουτέρες-Έρχιουρμαν: «Είναι ευκαιρία για μία πρώτη γνωριμία και για το Κυπριακό, η Ολγκίν εργάζεται και με τους δύο ηγέτες»

H Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν «συνεχίζει να εργάζεται με τους δύο ηγέτες, μεταξύ άλλων για την προώθηση των συμφωνημένων μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και ιδίως για το άνοιγμα επιπλέον σημείων διέλευσης το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΓ του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίκ κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE