ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ε.Ε. θα ξεκινήσουν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Είναι η στιγμή της Ευρώπης» σημείωσε μέσω Twitter και πρόσθεσε: «Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, είχε σημειώσει πως όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύουν να ξεκινήσουν εμβολιασμούς κατά της COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου.

«Στη Γερμανία θα ξεκινήσουμε, εάν η έγκριση γίνει βάσει προγραμματισμού, στις 27 Δεκεμβρίου. Οι άλλες χώρες της Ε.Ε. θέλουν να είναι σε θέση να ξεκινήσουν από τις 27 Δεκεμβρίου», δήλωσε πριν από συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και στελέχη της εταιρείας BioNTech.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνεδριάζει για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech στις 21 Δεκεμβρίου.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να δώσει την τελική έγκρισή της για το εμβόλιο στις 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Το τουρκικό μνημόνιο και οι 659 παραβιάσεις: Το μήνυμα Κόμπου στο Συμβούλιο της ΕΕ

Ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ενημέρωσε τη Δευτέρα τους ομολόγους του στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το παράνομο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ της Τουρκίας και της παράνομης αποσχιστικής οντότητας στις κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο αφορά την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου. Τόνισε ότι πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.