ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ε.Ε.

Οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ε.Ε. θα ξεκινήσουν στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

«Είναι η στιγμή της Ευρώπης» σημείωσε μέσω Twitter και πρόσθεσε: «Προστατεύουμε τους πολίτες μας μαζί».

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, είχε σημειώσει πως όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκοπεύουν να ξεκινήσουν εμβολιασμούς κατά της COVID-19 από τις 27 Δεκεμβρίου.

«Στη Γερμανία θα ξεκινήσουμε, εάν η έγκριση γίνει βάσει προγραμματισμού, στις 27 Δεκεμβρίου. Οι άλλες χώρες της Ε.Ε. θέλουν να είναι σε θέση να ξεκινήσουν από τις 27 Δεκεμβρίου», δήλωσε πριν από συνάντησή του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και στελέχη της εταιρείας BioNTech.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) συνεδριάζει για το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech στις 21 Δεκεμβρίου.

Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε την Τετάρτη ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να δώσει την τελική έγκρισή της για το εμβόλιο στις 23 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE