ΚΥΠΡΟΣ

Εκστρατεία καθαρισμού σε περιοχές της συνοικίας Μουττάλου από Δ. Πάφου

Εκστρατεία καθαρισμού σε περιοχές της συνοικίας Μουττάλου από Δ. Πάφου

Εκτεταμένης κλίμακας εκστρατεία καθαρισμού σε περιοχές της συνοικίας του Μουττάλου οργάνωσε σήμερα ο Δήμος Πάφου. Συνεργεία του Δήμου κατεδάφισαν εγκαταλειμμένες αποθήκες και ετοιμόρροπα υποστατικά, ενώ απομάκρυναν τόνους μπάζων, άχρηστων υλικών και σκουπιδιών.


Σε δηλώσεις του από τον προσφυγικό συνοικισμό στο Μούτταλο, πλησίον της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου,  ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αναφέρθηκε στις εκτεταμένες εργασίες που γίνονται για κατεδάφιση εγκαταλειμμένων κτιρίων, όπως ήταν το παλιό Νηπιαγωγείο το οποίο, όπως είπε, είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και συνάθροισης για εμπόριο ναρκωτικών, καθώς και οι παλιές εγκαταλειμμένες αποθήκες.

Αναφέρθηκε επίσης στις εργασίες απομάκρυνσης κατασκευών με ευτελή υλικά και εγκαταλελειμμένων σιδερικών. Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως το περασμένο Σαββατοκύριακο προχώρησαν σε επιδιόρθωση δρόμων με πρέμιξ κόστους 65χιλ. ευρώ , προσθέτοντας πως γίνονται καινούργια πεζοδρόμια και διαμορφώνεται ένα καινούργιο πάρκο στην καρδιά της προσφυγικής συνοικίας Μουττάλου, ενώ την ίδια στιγμή εξωραΐζεται και καθαρίζεται ολόκληρη η περιοχή.

Οφείλουμε, είπε ο Δήμαρχος Πάφου "να δώσουμε ποιότητα ζωής σ’ αυτούς τους ανθρώπους". Οι συγκεκριμένες περιοχές, συνέχισε, είναι εγκαταλειμμένες για δεκαετίες και έχουν να γίνουν έργα σ’ αυτές πάνω από 30-40 χρόνια και στο κέντρο της πλατείας του Μουττάλου που ήταν η παλιά τουρκοκυπριακή συνοικία, αλλά και στην άλλη περιοχή όπου είχαν κτιστεί οι προσφυγικοί συνοικισμοί αρχές της δεκαετίας του 80, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, πως θα ξεκινήσουν με πολλά εξωραϊστικά έργα, πάρκα, χώρους πρασίνου και γενικά την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων κυρίως κτιρίων, τα οποία είναι μισογκρεμισμένα.

Όλα αυτά, συμπλήρωσε, “θα καθαρίσουν και θα δημιουργηθεί μια ωραία πλατεία γύρω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, ένα μεγάλο πάρκο ακριβώς απέναντι”, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι η ωραιότερη σε θέα περιοχή στην πόλη της Πάφου.

Σημειώνεται, είπε ο κ. Φαίδωνος, πως στο σημείο των σπηλαίων του Μουττάλου, ο Δήμος Πάφου προχώρησε σε έργα ύψους 3 εκατομ. ευρώ με αποτέλεσμα, όπως τόνισε, σιγά σιγά να ολοκληρώνεται ο εξωραϊσμός και η βελτίωση αυτής της περιοχής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top