ΕΚ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ: «Οι τσίγκοι είναι φονικό εργαλείο» - Τυχεροί που δεν είχαμε ανθρώπινη απώλεια ζωής - ΒΙΝΤΕΟ
15.12.2020 - 10:49
Ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, με δυνατό ανεμοστρόβιλο να «κτυπάει» τις περιοχές Αστρομερίτη και Νικητάρι.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέας Κεττής, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα για τα χθεσινά περιστατικά, ανάφερε ότι μέσα σε λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα η δύναμη της φύσης μπορεί να ανατρέψει τα πάντα.
Μάλιστα, ο κ. Κεττής τόνισε ότι είμαστε τυχεροί που δεν είχαμε κάποια ανθρώπινη απώλεια ζωής, είτε κάποιο τραυματισμό μετά τα όσα σημειώθηκαν χθες στην περιοχή. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεργάστηκε με όλες τις κρατικές υπηρεσίες όπως ανάφερε ο κ. Κεττής.
Αρκετά σπίτια θεωρούνται μη κατοικήσιμα, με την Αστυνομία να μεταφέρει τα άτομα σε άλλους χώρους διαβίωσης, ενώ την ίδια ώρα σπίτια που θεωρούνται κατοικήσιμα έχουν υποστεί πάρα πολλές ζημιές.
Χαώδης χαρακτήρισε ο κ. Κεττής την κατάσταση που αντίκρισαν οι κάτοικοι και οι υπηρεσίες μετά τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.