ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αδικαιολόγητη και καταχρηστική χαρακτηρίζει την απεργία νοσηλευτών η Κυβέρνηση

Αδικαιολόγητη και καταχρηστική χαρακτηρίζει την απεργία νοσηλευτών η Κυβέρνηση

Η αυριανή στάση εργασίας είναι αχρείαστη και δεν εξυπηρετεί ούτε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων, ούτε όμως και των ασθενών, αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου Βίκτωρα Παπαδόπουλου.

Όπως αναφέρεται «προς αποκατάσταση της αλήθειας, παρά τα όσα δηλώνει σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ», ουδείς, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο Υπουργός Οικονομικών τάχθηκε χθες ή οποτεδήποτε, υπέρ της απαγόρευσης του ιερού δικαιώματος των εργαζόμενων είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα στην απεργία.

Εκείνο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσαν αναφορικά με την προγραμματισμένη για αύριο στάση εργασίας των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ, προστίθεται, είναι ότι τη θεωρούν αδικαιολόγητη και καταχρηστική, διότι έχει ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους, πλην αυτό της αναβάθμισης των κλιμάκων μισθοδοσίας τους.

Και αυτό, συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος, επειδή είναι θέμα, για το οποίο θα γίνει διάλογος κατά τη διαπραγμάτευση των εργασιακών θεμάτων στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αυτονόμησης των νοσοκομείων.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι τα θέματα αυτά μπορούν να επιλυθούν στο πλαίσιο του επικείμενου διαλόγου και μέσα στα μέτρα της αντοχής των δημοσίων οικονομικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top