Ξύπνησε η Αίτνα και «βρυχάται» - Σιντριβάνια λάβας ύψους 100 μέτρων -VIDEO

Ξύπνησε η Αίτνα και «βρυχάται» - Σιντριβάνια λάβας ύψους 100 μέτρων -VIDEO

Δείτε βίντεο με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου Η Αίτνα «ξύπνησε» ξανά. Το ηφαίστειο της Σικελιάς εξερράγη την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου εκτοξεύοντας λάβα σε ύψος 100 μέτρων!

H πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στις 09:20 της Κυριακής και μέσα σε τριάνατα λεπτά η ένταση της έκρηξης στο νοτιοανατολικό κρατήρα της αυξήθηκε από το μέτριο σε υψηλό επίπεδο.

Κάμερες έχουν καταγράψει τις εντυπωσιακές εικόνες με τη λάβα να θυμίζει συντριβάνι ενώ μια στήλη τέφρας υψώθηκε σε ύψος πέντε χλμ. σύμφωνα με το Volcanic Ash Advisory Cente της Τουλούζης, με αποτέλεσμα να καλυφθούν με στάχτες χωριά και πόλεις νότια της Αίτνας στη Σικελία.

Λίγο πριν την έκρηξη της Αίτνας προηγήθηκε σεισμός εντάσεως 2,7 Ρίχτερ ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν συνολικά 17 δονήσεις.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE