ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία από το ΕΒΕ Πάφου για τον νόμο των καταστημάτων και τις ώρες λειτουργίας τους

Ανησυχία από το ΕΒΕ Πάφου για τον νόμο των καταστημάτων και  τις ώρες λειτουργίας τους

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ανησυχούν ιδιαίτερα αναφορικά με τον νόμο που θα θεσπιστεί και που θα ρυθμίζει τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης.

Η Πάφος,  είπε ο κ. Δημητριάδης μιλώντας στο ΚΥΠΕ,  είναι μια κατεξοχήν τουριστική επαρχία η οποία βασίζεται ουσιαστικά αυτή την στιγμή στον τουρισμό γιατί όλοι οι άλλοι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας έχουν καταρρεύσει.

Επομένως συνέχισε, «μια απόφαση η οποία θα κλείνει τα καταστήματα λιανικής πώλησης θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην Επαρχία τόσο όσον αφορά την απασχόληση προσωπικού αλλά και όσον αφορά τον τουρισμό ο οποίος έρχεται στην Κύπρο».

Ήδη  είπε,  το ΕΒΕ Πάφου δέχτηκε παράπονα από πέντε μεγάλες εταιρείες τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού οι οποίοι φέρνουν στην Πάφο τουρίστες οι οποίοι διαμένουν σε επαύλεις, ενώ η καθεμιά απ’ αυτές τις εταιρείες – όπως είπε- διαχειρίζεται πέραν των 300 επαύλεων.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ακόμη πως οι τουριστικοί πράκτορες ανησύχησαν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να είναι κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα γιατί – όπως ανέφερε- οι πλείστες των πτήσεων έρχονται Κυριακή και  διαμένουν σε διαμερίσματα ή επαύλεις όπου δεν εξυπηρετούνται όπως εξυπηρετούνται στα δωμάτια των ξενοδοχείων.

Επεσήμανε επίσης, πως τα περισσότερα κρουαζιερόπλοια ελλιμενίζονται στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου την Κυριακή.

Η Πάφος, συνέχισε ο κ. Δημητριάδης και όλοι οι φορείς της Πάφου καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την εξάλειψη της εποχικότητας.

Είπε μάλιστα πως ένα από τα παράπονα που δέχεται το ΕΒΕ Πάφου για την εποχικότητα είναι το γεγονός ότι ο χειμώνα η Κάτω Πάφος και οι άλλες τουριστικές περιοχές είναι νεκρές.

Απηύθυνε τέλος έκκληση προς τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου να επανεξετάσουν την θέση τους και θα πρέπει τα καταστήματα να μένουν ανοικτά και χειμώνα και καλοκαίρι , γιατί κατέληξε αυτό απαιτούν οι συνθήκες του ελεύθερου εμπορίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top