ΥΠΠΑΝ: Εξαιρετικής σημασίας η προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στην κοινωνία

ΥΠΠΑΝ: Εξαιρετικής σημασίας η προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στην κοινωνία

Η προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στην κυπριακή κοινωνία θεωρείται εξαιρετικής σημασίας και η πολιτεία έχει υποχρέωση να τις στηρίξει, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020, συνάντηση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, Κύπρου Κυπριανού, με την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυτέκνων (Π.Ο.Π).

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Π.Ο.Π έθεσε διάφορα θέματα εστιάζοντας κυρίως στη διαφοροποίηση των όρων της παροχής φοιτητικής μέριμνας, χορηγίας και φοιτητικού επιδόματος πολύτεκνων οικογενειών, όπως απορρέουν από τη σχετική Νομοθεσία για τους φοιτητές.

Επίσης, έμφαση δόθηκε από την Π.Ο.Π και στη συμπερίληψη των παιδιών των πολύτεκνων οικογενειών στους δικαιούχους μαθητές για παροχή χορηγίας για αγορά ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το ΥΠΠΑΝ ανέλαβε να μελετήσει τα αιτήματα της Π.Ο.Π στη βάση στοιχείων που υπέβαλε η Οργάνωση, ώστε να διερευνηθεί περαιτέρω η δυνατότητα ικανοποίησής τους.

Περαιτέρω συμφωνήθηκε όπως τα ανωτέρω θέματα συζητηθούν ξανά με την Π.Ο.Π περί τα τέλη Ιανουαρίου 2021.

Το ΥΠΠΑΝ διαβεβαίωσε ότι η προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στην κυπριακή κοινωνία θεωρείται εξαιρετικής σημασίας και η πολιτεία έχει υποχρέωση να τις στηρίξει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE