ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον χορό της διαφωνίας με τα μέτρα και ο Λεμεσού Αθανάσιος - Τι είπε για εκλησσιασμό των Χριστουγέννων

Στον χορό της διαφωνίας με τα μέτρα και ο Λεμεσού Αθανάσιος - Τι είπε για εκλησσιασμό των Χριστουγέννων

Θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στην Ιερά Σύνοδο της Τρίτης, ώστε οι πιστοί να μην στερηθούν τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, αναφέρει σε σημερινή εγκύκλιο του ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Απευθυνόμενος προς τον ιερό κλήρο της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Λεμεσού αναφέρει πως αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται τη θλίψη για το κλείσιμο των εκκλησιών, μόλις 11 μέρες αφού επαναλειτούργησαν, αλλά και την ποιμαντική τους αγωνία για τον τρόπο διαχείρισης αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης.

Καθώς συμπληρώθηκαν εννέα μήνες από την πανδημία στον τόπο μας, λέει ο Μητροπολίτης Λεμεσού «όλοι νιώθουμε κόπωση και απογοήτευση και όλοι μας αγωνιούμε για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα επιφέρει αυτή η δοκιμασία».

Μοναδική παρηγοριά και καταφύγιο, προσθέτει, είναι ο Πανάγαθος Θεός και η Αγία Εκκλησία και υποδεικνύει ότι «ενώ θα έπρεπε οι ναοί μας να παραμένουν ανοικτοί και οι πιστοί να έχουν τη δυνατότητα - τηρώντας τα μέτρα που απαιτεί η έκτακτη κατάσταση που ζούμε – να εκκλησιάζονται, να κοινωνούν, να εξομολογούνται, να λαμβάνουν τη αγιαστική χάρη της Εκκλησίας, η πολιτεία μας επιβάλλει την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών χωρίς την παρουσία πιστών, κάτι που ισοδυναμεί ουσιαστικά με κλείσιμο των ναών».

Ο Μητροπολίτης Λεμεσού στην εγκύκλιο του σημειώνει πως ο καθένας έχει αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράσει με κόσμιο τρόπο τη διαφωνία του με τις συγκεκριμένες αποφάσεις της πολιτείας και πως αυτό θα πράξει «με τον σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο».

Υπενθυμίζοντας ότι την Τρίτη το θέμα θα τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Αθανάσιος αναφέρει ότι «θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ώστε οι πιστοί να μην στερηθούν τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν κατά τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων».

Τέλος, προτρέπει τους ιερείς «σε έμπονη προσευχή, ώστε η τραγική δοκιμασία που βιώνουμε να συντμηθεί και ν’ αξιωθούμε το συντομότερο δυνατό να ζήσουμε ξανά χωρίς εμπόδια και περιορισμούς, τη λατρευτική και μυστηριακή ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας».

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Χειροπέδες σε έξι πρόσωπα - Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να διαμένουν παράνομα στη Δημοκρατία

Eurovision 2024: Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός - Διαγωνίζεται η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το Zari

Μονή Αββακούμ: Κλητεύθηκαν όλοι οι μοναχοί στην Ανακριτική Επιτροπή - Ανεβαίνουν σήμερα τα σκαλιά της Αρχιεπισκοπής - Ποιος ο λόγος

Χειροπέδες σε ζευγάρι για ναρκωτικά - Σακουλάκια και κάνναβη σε σπίτι 70χρονου - Φωτογραφία

Μπήκαν οι αυξήσεις στο χοιρινό - «Ξεπούλησε» το αρνάκι το Πάσχα παρά τις υψηλές τιμές

Κέντρα αναψυχής: Η νέα τάση που «εκπλήσσει» τους ιδιόκτητες - «Καμπανάκι» για την βιωσιμότητα αρκετών επιχειρήσεων



ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

ΠτΔ για «όχι» Τατάρ: «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν κάθεται στο τραπέζι των συζητήσεων»

Την απόρριψη του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ, κλήθηκε να σχολιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά την πρόταση της Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, για τριμερή συνάντηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top