'Οχι άλλα όπλα για τον Ερντογάν, δηλώνει στην Bild ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ

'Οχι άλλα όπλα για τον Ερντογάν, δηλώνει στην Bild ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ

Με τίτλο «Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Weber ζητά: Όχι άλλα όπλα για τον Eρντογάν!», η ε/φ Bild σημειώνει πως σύμφωνα με τον Mάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο "το παιχνιδάκι των προκλήσεων του Προέδρου Eρντογάν πρέπει να λάβει τέλος".

Όπως αναφέρεται, ο Βέμπερ ζητεί μια αυστηρότερη μεταχείριση της Τουρκίας από μέρους της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  «οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας δεν θα πρέπει πλέον να αποκλείουν την πιθανότητα παγώματος ήδη συμφωνημένων παραδόσεων όπλων».

Ο Βέμπερ ανησυχεί και για το ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφήνεια σχετικά με το αν η Πολωνία και η Ουγγαρία θα υποχωρήσουν από το βέτο τους στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών ελπίζουν ότι χάρη στο βέτο θα καταφέρουν να αποτρέψουν το να αποτελεί η συμμόρφωση με τα ελάχιστα πρότυπα για το Κράτος Δικαίου και τη διαφθορά, προϋπόθεση στο μέλλον για τη λήψη δισεκατομμυρίων Ευρώ από την ΕΕ.

«Η έκκληση μου προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είναι: Αντιδικήστε για τα μεγάλα ζητήματα αλλά βρείτε μια συμφωνία. Η ΕΕ θα πρέπει να είναι σε θέση να ενεργεί και δεν είναι δυνατόν να περιμένει πάντοτε αυτούς που ασκούν βέτο, για παράδειγμα σε σχέση με την παροχή βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ για τον κορωνοϊό και τον μηχανισμό του Κράτους Δικαίου», προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΕΛΚ. «Διαφορετικά θα χάσουμε το μέλλον». Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει απόκλιση από το μηχανισμό του Κράτους Δικαίου, τόνισε

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Σε τροχιά εξελίξεων το Κυπριακό - Νέα Υόρκη και μετά Κύπρος για την Ολγκίν

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία αναμένεται να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρε πριν μεταβεί στην Κύπρο για νέο κύκλο επαφών γύρω από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE