'Οχι άλλα όπλα για τον Ερντογάν, δηλώνει στην Bild ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ

'Οχι άλλα όπλα για τον Ερντογάν, δηλώνει στην Bild ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ

Με τίτλο «Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Weber ζητά: Όχι άλλα όπλα για τον Eρντογάν!», η ε/φ Bild σημειώνει πως σύμφωνα με τον Mάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο "το παιχνιδάκι των προκλήσεων του Προέδρου Eρντογάν πρέπει να λάβει τέλος".

Όπως αναφέρεται, ο Βέμπερ ζητεί μια αυστηρότερη μεταχείριση της Τουρκίας από μέρους της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ίδιο,  «οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας δεν θα πρέπει πλέον να αποκλείουν την πιθανότητα παγώματος ήδη συμφωνημένων παραδόσεων όπλων».

Ο Βέμπερ ανησυχεί και για το ότι δεν υπάρχει ακόμη σαφήνεια σχετικά με το αν η Πολωνία και η Ουγγαρία θα υποχωρήσουν από το βέτο τους στον προϋπολογισμό της ΕΕ. Οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών ελπίζουν ότι χάρη στο βέτο θα καταφέρουν να αποτρέψουν το να αποτελεί η συμμόρφωση με τα ελάχιστα πρότυπα για το Κράτος Δικαίου και τη διαφθορά, προϋπόθεση στο μέλλον για τη λήψη δισεκατομμυρίων Ευρώ από την ΕΕ.

«Η έκκληση μου προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων είναι: Αντιδικήστε για τα μεγάλα ζητήματα αλλά βρείτε μια συμφωνία. Η ΕΕ θα πρέπει να είναι σε θέση να ενεργεί και δεν είναι δυνατόν να περιμένει πάντοτε αυτούς που ασκούν βέτο, για παράδειγμα σε σχέση με την παροχή βοήθειας δισεκατομμυρίων ευρώ για τον κορωνοϊό και τον μηχανισμό του Κράτους Δικαίου», προειδοποίησε ο επικεφαλής του ΕΛΚ. «Διαφορετικά θα χάσουμε το μέλλον». Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει απόκλιση από το μηχανισμό του Κράτους Δικαίου, τόνισε

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE