ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε αιφνιδίως ο Μητροπολίτης Νήφωνας

Απεβίωσε αιφνιδίως ο Μητροπολίτης Νήφωνας

Τεράστια θλίψη προκάλεσε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και σε όλη την αιγυπτιώτικη παροικία ο ξαφνικός χαμός ενός από τους πιο αγαπημένους Μητροπολίτες της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, του Πηλουσίου Νήφωνα. 

 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην επισκοπική κατοικία του στο Πορτ Σαΐντ.  
 
Από το πρωί, δεν έδινε σημάδια ζωής σε όσες κλήσεις και αν του απηύθυναν από την εκκλησία ή το Πατριαρχείο.  
 
Στο Πορτ Σαΐντ μετέβη εσπευσμένα ιερέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος με τη βοήθεια της Αστυνομίας έσπασε την κλειδαριά της εισόδου.
 
Ο μακαριστός Μητροπολίτης βρισκόταν χωρίς τις αισθήσεις του στη βεράντα του σπιτιού, πιθανόν έχοντας χάσει τη ζωή του – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις – από καρδιακή προσβολή ή ανακοπή καρδιάς, κάτι που οι γιατροί θα μπορέσουν να εξακριβώσουν στη συνέχεια.  
 
Αμέσως ενημερώθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος από την έδρα του Πατριαρχείου όπου βρίσκεται τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του τόσο ξαφνικά και απρόσμενα αποβιώσαντα Ιεράρχη του ιεραποστολικού Πατριαρχείου. 
 
Σε ανακοίνωσή του, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανήγγειλε «με βαθειά συγκίνηση και συνοχή καρδίας την προς Κύριον εκδημίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πηλουσίου κυρού Νήφωνος. 
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση , ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, συντετριμμένος, ετέλεσε στο Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Θεοδώρων, Τρισάγιο υπέρ Αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νήφωνος, παρουσία του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου. 
 
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πηλουσίου Νήφων (κατά κόσμον Νικήτας Τσαβαρής ) εγεννήθη στην Νίκαια Αττικής το έτος 1959. Ετύγχανε πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Απεσπάσθη το έτος 2005 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και έκτοτε προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ι. Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου ως Καθηγούμενος.

Το 2009, εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βαβυλώνος. Εχειροτονήθη Επίσκοπος και το 2014 εξελέγη παμψηφεί, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Πηλουσίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top