ΟΣΙΚΑ: Συνέχιση αυστηρών μέτρων εάν η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου συνεχίσει να επιδεινώνεται

ΟΣΙΚΑ: Συνέχιση αυστηρών μέτρων εάν η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου συνεχίσει να επιδεινώνεται

Υπέρ της συνέχισης των αυστηρών μέτρων στο θέμα της λειτουργίας των κέντρων αναψυχής τάσσεται ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Νεόφυτος Θρασυβούλου, σε περίπτωση που η επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου συνεχίσει να επιδεινώνεται.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως είναι προτιμότερη η αποφυγή της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας των κέντρων αναψυχής την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να γίνει μια καλύτερη προετοιμασία και μια ομαλή έναρξη της τουριστικής βιομηχανίας ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν, αλλά και της μετέπειτα περιόδου.

Ο κ. Θρασυβούλου χαρακτήρισε την κατάσταση, με τη φράση “μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια τουριστική χώρα και ότι στόχος όλων είναι η έναρξη της τουριστικής σαιζόν με όσο το δυνατόν πιο ομαλό τρόπο, με απαλλαγή από την πανδημία του COVID- 19. Στην προκείμενη περίπτωση, όπως εξήγησε, η χαλάρωση των μέτρων μπορεί μακροπρόθεσμα να είναι επιζήμια για τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου ανέφερε πως τα κέντρα αναψυχής βρίσκονται αυτό τον μήνα στην χειρότερη κατάσταση, ενώ οι ιδιοκτήτες τους βιώνουν τόσο οικονομικές, όσο και ψυχολογικές πιέσεις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους, όπως φόρους, ασφάλειες, τέλη Δήμων, ηλεκτρικό ρεύμα και άλλα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους από πλευρές, εκφράζει η Πρέσβης Γαλλίας ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο

Ελπίδα για εξεύρεση κοινού εδάφους από πλευρές, εκφράζει η Πρέσβης Γαλλίας ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο

Ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα βρουν κοινό έδαφος και θα προχωρήσουν μπροστά, εξέφρασε η Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Κλέλια Σεβριέ Κολάτσκο, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη της Αναπληρώτριας ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο στην Κύπρο τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE