ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. ΠΑΝΑ: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα - Θέλουμε να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown

Δρ. ΠΑΝΑ: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα - Θέλουμε να αποφύγουμε ένα οριζόντιο lockdown

Σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση βρισκόμαστε στο ό,τι αφορά το μέτωπο της πανδημίας, δηλώνει η Δρ. Ζωή Πανά, ενώ επισημαίνει πως ενδεχομένως να χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για να αξιολογηθούν τα μέτρα που έχουν τελευταίως επιβληθεί.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, η Δρ. Δωροθέα Ζωή Πανά, μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, ανέφερε πως «τα μέτρα που είχαμε τώρα ίσως να χρειάζονται περισσότερο χρόνο», με την παρούσα στιγμή να είναι ίσως λίγο πρώιμη για να μπούμε σε αξιολόγηση της κατάστασης.

Δήλωσε όμως πως «θέλουμε να αποφευχθεί το οριζόντιο lockdown», κάνοντας λόγο τις συνέπειες που θα υπάρξουν στην κοινωνία αλλά και για τον χρόνο που χρειάζεται μετά ένα «άνοιγμα».

Απηύθυνε έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα, καθώς «αγγίζουμε όρια κόκκινα», ενώ είπε ότι ευτυχώς υπάρχουν μηνύματα σταθεροποίησης των νοσηλευόμενων στην Κύπρο. «Τώρα είναι πολύ σημαντική φάση, οποιαδήποτε χαλάρωση θα την πληρώσουμε», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης ότι Υπουργείο και επιδημιολογική ομάδα προσπαθούν να κάνουν έγκαιρες παρεμβάσεις σε γηροκομεία και άλλες δομές, επιδιώκοντας ταχύτατο εβδομαδιαίο έλεγχο στους εργαζόμενους. Παράλληλα, μίλησε για την προσπάθεια ενίσχυσης αυτών των χώρων με φοιτητές και άλλους υγειονομικούς λειτουργούς. Προσπάθησε δε να δικαιολογήσει πιθανές αμέλειες από τα αρμόδια όργανα, λέγοντας πως σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης γίνεται "προτεραιοποίηση των ζητημάτων".

Τόνισε όμως ότι πολλές φορές τα μέτρα δεν τηρούνται, ακόμη και εντός των γηροκομείων, καθώς μπορεί οι διευθύνσεις «να μην έχουν κάνει καλό σχεδιασμό και να μην έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα του χώρου».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top