Βλέπουν παράδοση καταζητούμενων από την τ/κ πλευρά στις Αρχές της Δημοκρατίας

Βλέπουν παράδοση καταζητούμενων από την τ/κ πλευρά στις Αρχές της Δημοκρατίας

Οι συριακής καταγωγής Walid Al Moustafa και Tarek Haj Halaf που καταζητούνταν από την Αστυνομία της Δημοκρατίας για δολοφονία παραδόθηκαν χθες μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα και υπό την επίβλεψη των ΗΕ.

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, οι δύο καταζητούμενοι είχαν περάσει με παράνομο τρόπο στα κατεχόμενα τον Απρίλιο του 2020 και από εκεί μετέβηκαν στην Τουρκία όπου είχαν συλληφθεί και παραδόθηκαν πίσω στις 'αρχές' του ψευδοκράτους. Καταδικάστηκαν για παράνομη είσοδο στο ψευδοκράτος και εξέτισαν την ποινή τους, προστίθεται σε ανακοίνωση της «προεδρίας».
 
Για την παράδοσή τους, αναφέρεται, υπήρχε αίτημα από την ε/κ πλευρά μέσω της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής και επειδή ο Τ/κ ηγέτης θεωρεί – όπως γράφει η ανακοίνωσή - ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία με την ε/κ πλευρά ενάντια στα εγκλήματα και τους εγκληματίες και ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να οδηγούνται ενώπιον του νόμου, έδωσε εντολή να γίνει η παράδοση των δύο υπόπτων.
 
Σημειώνεται δε ότι αναμένεται από την ε/κ πλευρά να δείξει «την ίδια εποικοδομητική κατανόηση» σε παρόμοια περίπτωση για περιπτώσεις υπόπτων που διαπράττουν εγκλήματα στα κατεχόμενα και δραπετεύουν στις ελεύθερες περιοχές.
 
Η παράδοση των δύο υπόπτων έγινε χθες το μεσημέρι μέσω του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE