ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΕΜΒΟΛΙΟ: Ποιά είναι η δεύτερη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - ΕΜΒΟΛΙΟ: Ποιά είναι η δεύτερη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer

To «πράσινο φως» άναψε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή

Το Μπαχρέιν έγινε η δεύτερη χώρα που εγκρίνει προς χρήση το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.

Ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, ότι ενέκρινε για κατεπείγουσα χρήση το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Το Μπαχρέιν γίνεται έτσι η δεύτερη χώρα του κόσμου, μετά τη Βρετανία, που εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Τον Νοέμβριο είχε δώσει έγκριση και στο εμβόλιο της εταιρείας Sinopharm, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στους «εργαζόμενους της πρώτης γραμμής».

«Η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech θα προσθέσει άλλο ένα σημαντικό επίπεδο στην απάντηση του βασιλείου στην Covid-19» ανέφερε η Δρ Μαριάμ αλ Τζαλάχμα, η επικεφαλής της Ρυθμιστικής Αρχής Εθνικής Υγείας του Μπαχρέιν, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Interpol: Συναγερμός για «χτύπημα» του οργανωμένου εγκλήματος στα εμβόλια

Η Interpol προειδοποιεί ότι δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος είναι πιθανόν να βάλουν στόχο τα εμβόλια κατά της Covid-19, καθώς και ότι θα επιδιώξουν να πουλήσουν πλαστά εμβόλια.

Η Interpol εξέδωσε σήμερα παγκόσμιο συναγερμό προς τις 194 χώρες μέλη, προειδοποιώντας τις να προετοιμασθούν για επιθέσεις δικτύων του οργανωμένου εγκλήματος στα εμβόλια, επιθέσεις τόσο φυσικές όσο και online.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι οι εγκληματικές συμμορίες είναι επίσης πολύ πιθανό να ξεκινήσουν την παράλληλη παραγωγή και διανομή «μη εξουσιοδοτημένων και παραποιημένων» κιτ τεστ κορωνοϊού, καθώς τα διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία, οι αεροπορικές εταιρείες και οι αρχές μετανάστευσης απαιτούν ολοένα και περισσότερο από τους επιβάτες να παρουσιάζουν τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα.

Η Interpol προειδοποίησε επίσης το κοινό να προσέξει ιδιαίτερα όταν επισκέπτεται το διαδίκτυο για αναζήτηση ιατρικού εξοπλισμού ή φαρμάκων, τονίζοντας ότι οι χρήστες αντιμετωπίζουν κίνδυνο όχι μόνο από δυνητικά απειλητικά για τη ζωή προϊόντα, αλλά και από απειλές στον κυβερνοχώρο.

Aπό protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

«Υπαρξιακή απειλή για την Κυπριακή Δημοκρατία» – Προειδοποίηση Κόμπου για τη νέα Τουρκία

Σήμερα έχουμε απέναντί μας έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την Τουρκία των προηγούμενων ετών, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, κατά την παρουσίαση την Παρασκευή του προϋπολογισμού του Υπουργείου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως βρισκόμαστε υπό υπαρξιακή απειλή και από την Κυπριακή Δημοκρατία υπάρχει καθημερινή προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE