ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωνάς Νικολάου: Υλοποιείται ο στόχος για εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας - Το μήνυμα της μηδενικής ανοχής έχει δοθεί

Ιωνάς Νικολάου: Υλοποιείται ο στόχος για εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας - Το μήνυμα της μηδενικής ανοχής έχει δοθεί

Σε πλήρη εναρμόνιση με το κοινωνικό γίγνεσθαι, ο στόχος που θέσαμε για εκσυγχρονισμό του αστυνομικού σώματος, σε ένα πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα πιο ανθρωποκεντρικό οργανισμό, μετουσιώνεται σε καθημερινή πραγματικότητα, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Αγίας Ειρήνης, προστάτιδας της Αστυνομίας Κύπρου.

“Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες στη διεκπεραίωση του έργου της Αστυνομίας και προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στον αγώνα που διεξάγει καθημερινά, έθεσε ως προτεραιότητά της την καταπολέμηση του εγκλήματος και της διαφθοράς”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “μέσω της ενίσχυσης του νομικού οπλοστασίου εργαζόμαστε για μια Αστυνομία πλουσιότερη σε ικανότητες και σε επιχειρησιακή αξία”.

 

Ο κ. Νικολάου είπε ότι “το μήνυμα της μηδενικής ανοχής έχει δοθεί από το υψηλότερο δυνατόν επίπεδο, από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη”, τονίζοντας ότι “μέσα από τη σκληρή και αποφασιστική δουλειά των μελών της Δύναμης και σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία, ο Κύπριος πολίτης βλέπει ήδη τα πρώτα αποτελέσματα”.

 

Ανέφερε ότι ο επιχειρησιακός ρόλος της Αστυνομίας έχει ενισχυθεί, αφού απαλλάσσεται σταδιακά από τα βαρίδια εκτέλεσης μη αστυνομικής φύσεως καθηκόντων και πρόσθεσε ότι ήδη το προσωπικό τυγχάνει ορθολογιστικότερης διαχείρισης, ώστε οι προσφερόμενες υπηρεσίες μας προς τον πολίτη να τύχουν ποιοτικής αναβάθμισης. Κάθε μονάδα, κάθε αστυφύλακας, για εμάς είναι πολύτιμος”.

 

“Πετύχαμε να αυξήσουμε τους επιχειρησιακούς ελέγχους κατά 8 με 10 φορές από ότι τα προηγούμενα χρόνια, τα παράνομα υποστατικά τζόγου περιορίστηκαν από 150 που ήταν πριν από 18 μήνες σε μόλις 35, ενώ την ίδια ώρα αυξήθηκε και ο έλεγχος των παράνομων δραστηριοτήτων ιδιωτών φυλάκων”, πρόσθεσε.

 

Κατακόρυφη αύξηση, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, “σημειώθηκε και στις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών. Τα αποτελέσματα των οδηγιών για πολλαπλασιασμό των ελέγχων υπήρξαν εντυπωσιακά. Μόλις για το πρώτο τρίμηνο του 2015, φτάσαμε στα 550 φυτά κάνναβης, στα 104 κιλά κοκαΐνης και στα 60 κιλά κάνναβης”.

Αναφέρθηκε, επίσης, “στον αδιάπτωτο αγώνα για την αντιμετώπιση καυτών κοινωνικών προβλημάτων, όπως τα ναρκωτικά, τα τροχαία δυστυχήματα, η σεξουαλική παρενόχληση, η νεανική παραβατικότητα και η βία στους αθλητικούς χώρους”.

Είπε ακόμη ότι η ενίσχυση των Υπηρεσιών της Αστυνομίας με προσωπικό και με σύγχρονο εξοπλισμό, η επιμόρφωση και βελτίωση των επιχειρησιακών ικανοτήτων και δεξιοτήτων του προσωπικού, καθώς και η υιοθέτηση διοικητικών πρακτικών που θα ενισχύουν την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση, είναι προφανές ότι αποτελούν μόνιμες και διαρκείς μας επιδιώξεις.

Αναφέροντας ότι στο πλαίσιο της τροχοδρομημένης αναδιοργάνωσης, προωθήσαμε ουσιαστικές αλλαγές στις διοικητικές δομές και την εσωτερική λειτουργία, ο κ. Νικολάου είπε ότι “η κατάργηση πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών, η συγχώνευση των πολλαπλών γραφείων, καθώς και η προγραμματισμένη συγχώνευση αστυνομικών σταθμών, αποτελούν μερικές από τις πρώτες κατακτήσεις του εκσυγχρονισμού”.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, επενδύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο, βελτιώνουμε τη διοικητική επάρκεια, τις επαγγελματικές ικανότητες και τις διευθυντικές δεξιότητες των μελών μέσω συγκεκριμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα παρακολουθήσουν όλα τα μέλη της Αστυνομίας.

Τέλος, ο κ. Νικολάου είπε ότι σήμερα τιμώνται τα πέντε χιλιάδες μέλη της Αστυνομίας, οι αφανείς πρωταγωνιστές του συντεταγμένου αγώνα της πολιτείας μας να παρέχει στον κάθε πολίτη αυτού του τόπου τις μέγιστες συνθήκες ασφάλειας για να ευημερήσει.

Σε αυτό το σημείο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στα μέλη της Αστυνομίας που με τη προσφορά και τη θυσία τους, τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο και στους εθνικούς αγώνες, εξύψωσαν το κύρος της Αστυνομίας.

“Η σκέψη μας στρέφεται με ευλάβεια και σεβασμό στα μέλη της δύναμης που η τύχη τους αγνοείται. Στρέφεται στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για το δημόσιο και εθνικό συμφέρον, όσων έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στους έξι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και τα εφτά μέλη του Πολεμικού Ναυτικού που πολύ πρόσφατα θυσιάστηκαν στη Ναυτική Βάση στο Μαρί”, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top