Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αριθμός των ανέργων το Νοέμβριο του 2020 παρουσίασε αύξηση 8.473 προσώπων, που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία άνοδο 34,6%.
Σύμφωνα με την Cystat, η άνοδος των εγγεγραμμένων ανέργων, αποδίδεται κυρίως στους τομείς του εμπορίου (αύξηση 2.142), των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων (αύξηση 747), των κατασκευών (αύξηση 690), της μεταποίησης (αύξηση 629), της εκπαίδευσης (αύξηση 611) και στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας (αύξηση 866).
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2020, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων παρουσίασε αύξηση 1.481 προσώπων, που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία άνοδο 4,7%.
Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο 2020 μειώθηκε στα 31.285 πρόσωπα, παρουσιάζοντας δηλαδή μείωση 3.712 προσώπων ή 10,6% σε σύγκριση με 34.997 τον προηγούμενο μήνα του 2020.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις