ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασαν τις 83.000 τα rapid tests - Τα θετικά σε κάθε πόλη

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ξεπέρασαν τις 83.000 τα rapid tests - Τα θετικά σε κάθε πόλη

Πέραν των 83,000 πολιτών συμμετείχαν στα προγράμματα ελέγχου με τη μέθοδο των rapid tests αντιγόνου του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πέραν των 69,000 πολιτών παγκύπρια ελέγχθηκαν την περίοδο από τις 16 Νοεμβρίου μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2020 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), στο πλαίσιο του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου που είναι σε εξέλιξη από τις 16 Νοεμβρίου. Επιπλέον 13,708 τεστ έγιναν στοχευμένα σε οίκους ευγηρίας/κέντρα αποκατάστασης/άλλες κλειστές δομές, καθώς και στην Εθνική Φρουρά και τους επαγγελματίες υγείας.

Οι έλεγχοι που διενεργούνται με τη μέθοδο των rapid tests εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής της Κυβέρνησης για αυξημένους ελέγχους στον γενικό πληθυσμό, ενώ η αξιοποίηση της συγκεκριμένης μεθόδου δίνει τη δυνατότητα για γρήγορη ένδειξη της επιδημιολογικής εικόνας στην κοινότητα και επιτρέπει τη λήψη ενεργειών εκεί και όπου προκύπτει ανάγκη.

Στους πίνακες που ακολουθούν, παρουσιάζονται ο αριθμός των rapid tests που έγιναν ανά Επαρχία, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα που προέκυψαν, αλλά και τα αποτελέσματα από τα rapid tests που έγιναν στοχευμένα:

 

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

31,385

566

1,80

ΛΕΜΕΣΟΣ

13,944

258

1,86

ΛΑΡΝΑΚΑ

13,539

335

2,48

ΠΑΦΟΣ

5,640

64

1,14

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

4,879

138

2,83

ΣΥΝΟΛΟ

69,387

1,361

1,96

ΕΠΑΡΧΙΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΩΝ

ΘΕΤΙΚΑ

% ΘΕΤΙΚΑ 

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΕΣΤ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

 

ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΕΤΙΚΩΝ

ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ (περιλαμβανομένου και του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΔΗΜ. ΤΟΜΕΑ)

69,387

1,361

1,96

ΣΤΕΓΕΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ

1,662

24

1,5

ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ

6,483

19

0,3

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

5,563

34

0,6

ΣΥΝΟΛΟ

83,095

1,438

1,72

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.