ΥΓΕΙΑ

ΓΕΣΥ: Από σήμερα οι δωρεάν υπηρεσίες οδοντιάτρων - Τι δικαιούστε και πως θα λειτουργεί

ΓΕΣΥ: Από σήμερα οι δωρεάν υπηρεσίες οδοντιάτρων - Τι δικαιούστε και πως θα λειτουργεί

Από σήμερα Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, αρχίζουν τις δωρεάν υπηρεσίες στο ΓΕΣΥ, οι οδοντίατροι που έχουν ενταχθεί. Αναλυτικά πως θα λειτουργέι.

Τι υπηρεσίες προσφέρουν:

Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα επίσκεψης μία φορά τον χρόνο (όχι ημερολογιακό έτος αλλά διάστημα 12 μηνών), για να λάβει τις πιο κάτω υπηρεσίες σύμφωνα με την ηλικία του:

  • Δικαιούχοι μέχρι 4 ετών: Έλεγχος στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση/εκπαίδευση δικαιούχου/γονέα/κηδεμόνα για τη σωστή στοματική υγιεινή, τις σωστές διατροφικές συνήθειες του παιδιού για την αποφυγή τερηδόνας, τις στοματικές συνήθειες και την αντιμετώπισή τους.
  • Δικαιούχοι που έχουν συμπληρώσει το 4ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας τους: Αποτρύγωση (οδοντιατρικός καθαρισμός), έλεγχος στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση/εκπαίδευση  δικαιούχου/γονέα/κηδεμόνα για τη σωστή στοματική υγιεινή, τις σωστές διατροφικές συνήθειες του παιδιού για την αποφυγή τερηδόνας και τις στοματικές συνήθειες.
  • Δικαιούχοι που έχουν συμπληρώσει το 6ο έτος της ηλικίας τους μέχρι τη συμπλήρωση του 12ου έτους της ηλικίας τους: Αποτρύγωση (οδοντιατρικός καθαρισμός), τοπική εφαρμογή φθορίου και έλεγχος στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση/εκπαίδευση δικαιούχου/γονέα/κηδεμόνα για τη σωστή στοματική υγιεινή, τις σωστές διατροφικές συνήθειες του παιδιού για την αποφυγή τερηδόνας.
  • Δικαιούχοι που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους: Αποτρύγωση (οδοντιατρικός καθαρισμός) και έλεγχος στοματικής κοιλότητας και έλεγχος στοματικής κοιλότητας και ενημέρωση/εκπαίδευση για τη σωστή στοματική υγιεινή, και τις σωστές διατροφικές συνήθειες για την αποφυγή τερηδόνας. 

Πρόσβαση στις υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής: 

Η επίσκεψη στον οδοντίατρο του ΓεΣΥ για τις πιο πάνω υπηρεσίες γίνεται απευθείας, χωρίς παραπεμπτικό, κατόπιν διευθέτησης ραντεβού με τον οδοντίατρο της επιλογής του δικαιούχου που συμμετέχει στο ΓεΣΥ.

Καταβολή συμπληρωμής:

O δικαιούχος δεν καταβάλλει οποιαδήποτε συμπληρωμή για να λάβει τις πιο πάνω υπηρεσίες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top