7.000 μετανάστες με προορισμό την ΕΕ κρατούνται στη Λιβύη

7.000 μετανάστες με προορισμό την ΕΕ κρατούνται στη Λιβύη

Τουλάχιστον 7000 παράτυποι μετανάστες έχουν συλληφθεί -ενώ προσπαθούσαν να μεταβούν δια της θαλάσσιας οδού στην Ευρώπη- και κρατούνται στη Λιβύη, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος στην Τρίπολη, ενώ απηύθυνε έκκληση για βοήθεια προς τις γειτονικές χώρες αλλά και τις χώρες της Ευρώπης.

Οι μετανάστες αυτοί, η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από την Αφρική, συνελήφθησαν στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της Λιβύης, και προτού οι Αρχές τους απελάσουν τους μετέφεραν σε 16 κέντρα κράτησης προσφύγων στη Μιζουράτα που βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης καθώς και σε άλλες περιοχές, διευκρίνισε ο Μοχάμεντ Αμπντελσάλαμ αλ Κουεϊρί, επικεφαλής του τμήματος καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης.

Η υπηρεσία αυτή εξαρτάται από την κυβέρνηση που έχει εγκατασταθεί στην Τρίπολη αφότου τον Αύγουστο του 2014 ο συνασπισμός Φάτζρ Λίμπια (Η Αυγή της Λιβύης) κατέλαβε την πρωτεύουσα της χώρας.

Η αναγνωρισμένη από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνηση της Λιβύης έχει εγκατασταθεί στο ανατολικό τμήμα της χώρας που έχει βυθιστεί στο χάος μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Τα κέντρα κράτησης στα οποία αναφέρθηκε ο Κουεϊρί βρίσκονται σε περιοχές που ελέγχει η συμμαχία των παραστρατιωτικών οργανώσεων.

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Ο ΔΗΣΥ μπροστά στον καθρέφτη του 2028 -Οι εσωτερικές γραμμές, το «διπλοπόρτι» και ο Χριστοδουλίδης

Δεν είναι μόνο ο Καρούσος με τον Δίπλαρο. Δεν είναι μόνο ο Τορναρίτης. Και ασφαλώς δεν είναι μόνο μια ακόμη εσωκομματική αναστάτωση. Στον ΔΗΣΥ εξελίσσεται κάτι βαθύτερο: μια συζήτηση για την επόμενη ημέρα της παράταξης, η οποία θέτει στο τραπέζι τη σχέση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν το 2028 και τα όρια της κομματικής πειθαρχίας.