Έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας

Έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ερυθραίας

Έξι εκρήξεις σημειώθηκαν αργά χθες, Σάββατο 28 Νοεμβρίου, το βράδυ στην Ασμάρα, την πρωτεύουσα της Ερυθραίας, ανακοίνωσε μέσω του Twitter το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών, μολονότι δεν είναι σαφή τα αίτια των εκρήξεων ούτε πού ακριβώς έγιναν.


 
"Στις 10:13 μ.μ. της 28ης Νοεμβρίου, σημειώθηκαν έξι εκρήξεις στην Ασμάρα", ανέφερε σήμερα στην καταχώρισή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
 
Οι δυνάμεις του Τιγκράι, που πολεμούν εναντίον των στρατιωτών της Αιθιοπίας, είχαν προηγουμένως εξαπολύσει ρουκέτες εναντίον της Ερυθραίας. Στη καταχώριση του αμερικανικού Υπουργείου καλούνται οι Αμερικανοί "να γνωρίζουν για την κατάσταση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Περιφέρεια Τιγκράι της Αιθιοπίας".
 
Το Ρόιτερς δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει με την Κυβέρνηση της Ερυθραίας ούτε με τις δυνάμεις του Τιγκράι για να σχολιάσουν. Χθες, Σάββατο, ο αιθίοπας Πρωθυπουργός Άμπι Άχμεντ ανακοίνωσε πως ομοσπονδιακές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο της Μέκελε, της πρωτεύουσας του Τιγκράι, μέσα σε διάστημα ωρών αφότου εξαπέλυσαν επίθεση εκεί.
 
Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκράι (TPLF), ένα πολιτικό κόμμα που άρχισε μάχη εναντίον της Κυβέρνησης στις 4 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την Μέκελε. Το TPLF θεωρεί εχθρό την Ερυθραία, η οποία διατηρεί θερμές σχέσεις με τον Άμπι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE