Για πρώτη φορά ενίσχυση από Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Πότε θα πραγματοποιηθεί η "ΜΕΔΟΥΣΑ 2020"

Για πρώτη φορά ενίσχυση από Γαλλία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Πότε θα πραγματοποιηθεί η "ΜΕΔΟΥΣΑ 2020"

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2020, θα  πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πολυεθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 2020».  

Η αεροναυτική άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» η οποία πραγματοποιείται από το 2017, εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στο τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας. Η συγκεκριμένη συνεργασία ενισχύεται σημαντικά φέτος καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και δυνάμεις από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμετέχει στην άσκηση με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και με Αξιωματικό Σύνδεσμο στο κοινό επιτελείο για το συντονισμό της άσκησης.

Η πολυεθνική διακλαδική άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και του FIR του Καΐρου. 

Στο πλαίσιο της άσκησης η οποία χωρίζεται σε τρεις φάσεις θα εξεταστούν  αντικείμενα έρευνας και διάσωσης, ηλεκτρονικού πολέμου, ασκήσεων επιφανείας και ναυτικών σχηματισμών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Εν αναμονή ανακοινώσεων από ΗΕ η Λευκωσία για νέα ημερομηνία καθόδου Ολγκίν στην Κύπρο

Από το Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε επικοινωνία με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Ανχελα Ολγκίν, απαντήσαμε θετικά στην νέα ημερομηνία που αυτή έχει προτείνει για επίσκεψή της στην Κύπρο, αλλά ανακοινώσεις θα πρέπει να αναμένονται από τα ΗΕ, δήλωσε, την Πέμπτη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE