Σε επιμονή σε μη αποδοχή δύο κρατών, που δεν θα γίνει δεκτή, αναφέρεται το Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας

Σε επιμονή σε μη αποδοχή δύο κρατών, που δεν θα γίνει δεκτή, αναφέρεται το Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας

Η επιμονή για μη αποδοχή παρουσίας δύο κοινοτήτων και δύο κρατών στην Κύπρο δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "η επιμονή να μην γίνεται αποδεκτή η παρουσία δύο κοινοτήτων και δύο κρατών στην Κύπρο καθώς και η επιμονές που συνιστούν τη βάση της μη λύσης, αγνοώντας την ύπαρξη των Τ/κ στην Κύπρο δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές”. 

Σχετικά με τη νηοψία που πραγματοποίησε  γερμανική φρεγάτα σε τουρκικό εμπορικό πλοίο προ δύο ημερών, το ΣΕΑ αναφέρει ότι “θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βήματα σε κάθε επίπεδο”.

Το ΣΕΑ στην ανακοίνωσή του καταδικάζει τη “μονομερή και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις συμμαχίας παρέμβαση στο τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ειρήνη”

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Η Τουρκία πράττει μέγιστη υποκρισία» - Η δέσμευση ΠτΔ για το Κυπριακό και η απάντηση στον Ερντογάν

«Η Τουρκία πράττει μέγιστη υποκρισία» - Η δέσμευση ΠτΔ για το Κυπριακό και η απάντηση στον Ερντογάν

Την ετοιμότητα του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, από το σημείο όπου είχαν διακοπεί το 2017, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της 81ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.