Σε επιμονή σε μη αποδοχή δύο κρατών, που δεν θα γίνει δεκτή, αναφέρεται το Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας

Σε επιμονή σε μη αποδοχή δύο κρατών, που δεν θα γίνει δεκτή, αναφέρεται το Συμβούλιο Ασφαλείας Τουρκίας

επιμονή για μη αποδοχή παρουσίας δύο κοινοτήτων και δύο κρατών στην Κύπρο δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνεδρίασή του υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "η επιμονή να μην γίνεται αποδεκτή η παρουσία δύο κοινοτήτων και δύο κρατών στην Κύπρο καθώς και η επιμονές που συνιστούν τη βάση της μη λύσης, αγνοώντας την ύπαρξη των Τ/κ στην Κύπρο δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές”. 

Σχετικά με τη νηοψία που πραγματοποίησε  γερμανική φρεγάτα σε τουρκικό εμπορικό πλοίο προ δύο ημερών, το ΣΕΑ αναφέρει ότι “θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα βήματα σε κάθε επίπεδο”.

Το ΣΕΑ στην ανακοίνωσή του καταδικάζει τη “μονομερή και αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις συμμαχίας παρέμβαση στο τουρκικό πλοίο στο πλαίσιο της Επιχείρησης Ειρήνη”

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα δεδομένα με Έρχιουρμαν - Γιατί θεωρείται απίθανη η πενταμερής πριν το τέλος του χρόνου

Κυπριακό: Νέα δεδομένα με Έρχιουρμαν - Γιατί θεωρείται απίθανη η πενταμερής πριν το τέλος του χρόνου

Η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, όπως επανέλαβε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα που η ανάδειξη του Τουφάν Έρχιουρμαν στην τ/κ ηγεσία δημιουργεί μια νέα πολιτική δυναμική.

BEST OF TOTHEMAONLINE