Γιατί τα νεκρά βιζόν στη Δανία «πετάγονται» μέσα από τον ομαδικό τάφο

Γιατί τα νεκρά βιζόν στη Δανία «πετάγονται» μέσα από τον ομαδικό τάφο

Τα νεκρά βιζόν που θάφτηκαν στη Δανία έχουν αρχίσει να «πετάγονται» από το έδαφος. Οι αρχές της χώρας είχαν προβεί στην ομαδική ταφή τους πριν από μερικές εβδομάδες, καθώς στα ζώα είχε εντοπιστεί μία μετάλλαξη του κορονοϊού.

 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Δανίας, όπως το dr.dk τα νεκρά βιζόν που θάφτηκαν σε χώρο του στρατού στο Χόλστεμπρο, έχουν αρχίσει λόγω της αποσύνθεση να αναδύονται στην επιφάνεια του εδάφους.

Το περιστατικό έχει επιβεβαιώσει και η Εθνική Αστυνομία της Δανίας, η οποία ήταν υπεύθυνη για την ταφή των βιζόν.
Ο αξιωματικός της αστυνομίας, Τόμας Κρίστενσεν, αναφέρει ότι λόγω της αποσύνθεσης μπορούν να σχηματιστούν ορισμένα αέρα, τα οποία αυξάνουν τον όγκο των νεκρών ζώων. Έτσι, με αυτό τον τρόπο σπρώχνονται από το έδαφος προς την επιφάνεια.

Το φαινόμενο είχε εντοπιστεί εδώ και μερικές ημέρες, με τις Αρχές να ρίχνουν περισσότερο χώμα στους τάφους για να καλύψουν τα νεκρά ζώα.

AΠΟ newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE