Παραίτηση Βρετανίδας Υφυπ. Εξωτερικών για μείωση στο κονδύλι διεθνούς βοήθειας

Παραίτηση Βρετανίδας Υφυπ. Εξωτερικών για μείωση στο κονδύλι διεθνούς βοήθειας

Την παραίτησή της από τη θέση της Υφυπουργού Εξωτερικών υπέβαλε στη Βρετανία η βαρόνη Σαγκ, διατυπώνοντας τη διαφωνία της με τη μείωση του προϋπολογισμού για τη διεθνή βοήθεια.

 

Παρουσιάζοντας τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό δαπανών το μεσημέρι, ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πως το κονδύλι για τη διεθνή βοήθεια θα μειωθεί από το 0,7% στο 0,5% του ΑΕΠ λόγω του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας.

Στην επιστολή παραίτησής της προς τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον η βαρόνη Σαγκ, που εκπροσωπούσε το Foreign Office στη Βουλή των Λόρδων, ανέφερε πως πιστεύει η εγκατάλειψη της δέσμευσης για το ύψος του κονδυλίου για τη διεθνή βοήθεια είναι «θεμελιωδώς εσφαλμένη».

Σημείωσε επίσης ότι η απόφαση αυτή «υπονομεύει» την προσπάθεια του Βρετανού Πρωθυπουργού να προωθήσει μία «Παγκόσμια Βρετανία» μετά από το Brexit.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στην Αίγυπτο για EGYPES και συναντήσεις με Σίσι και TOTAL/Energies

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέπτεται σήμερα, Δευτέρα, την Αίγυπτο, όπου θα συμμετάσχει στο EGYPES 2026, που αποτελεί κορυφαία έκθεση και συνέδριο ενέργειας στην Αίγυπτο, τη Βόρειο Αφρική και τη Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στις 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE