Επιπρόσθετα μέτρα για προστασία ηλικιωμένων στα γηροκομεία ζητά η ΕΚΥΣΥ από τα αρμόδια Υπουργεία

Επιπρόσθετα μέτρα για προστασία ηλικιωμένων στα γηροκομεία ζητά η ΕΚΥΣΥ από τα αρμόδια Υπουργεία

Η  Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) καταγγέλλει τα ελλιπή μέτρα, που λαμβάνονται στα γηροκομεία, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στους ενοίκους το τελευταίο διάστημα και ζητά εκ νέου από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Εργασίας και τους ιδιοκτήτες των γηροκομείων όπως λάβουν επιπρόσθετα και πιο αυστηρά  μέτρα, ώστε να προστατεύσουν την υγεία των ενοίκων και των εργαζομένων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΕΚΥΣΥ τονίζει την ανάγκη όπως το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εργασίας λάβει πιο αυστηρά και αποτελεσματικά μέτρα στα γηροκομεία και με πιο συχνούς και αυστηρούς ελέγχους, για να επιβάλει την εφαρμογή της νομοθεσίας και όλων των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας, τα οποία όπως υποστηρίζει, «φαίνεται ότι εφόσον δεν έχουν αποδώσει, θα πρέπει να  διαφοροποιηθούν». 

Επισημαίνει πως πρέπει να διενεργούνται τεστ κορωνοϊού σε όλο το προσωπικό και στους ηλικιωμένους στα γηροκομεία σε πιο τακτική βάση, τα οποία πρέπει να διατίθενται δωρεάν.

Η ΕΚΥΣΥ εκφράζει, τέλος, την ανησυχία της «δεδομένης της σημερινής πραγματικότητας, για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που χειροτερέψει περαιτέρω η κατάσταση».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

ΠτΔ: «Έργα 3,5 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο το 2027»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης κάλεσε απόψε τις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου να ωριμάσουν έργα ώστε να εγκριθούν από την Κυβέρνηση το 2027 όταν και θα διατεθεί ποσό 3,5 δις ευρώ για υλοποίηση τους.