ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη μέρα για τις αποφάσεις στο Προεδρικό - Τα πιθανά σενάρια και οι δύο φάσεις των μέτρων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κρίσιμη μέρα για τις αποφάσεις στο Προεδρικό - Τα πιθανά σενάρια και οι δύο φάσεις των μέτρων

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει σήμερα αποφάσεις σε σχέση με τα μέτρα για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και τα όσα θα ισχύσουν και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου.

Τα μέτρα που θ’ ανακοινωθούν αναμένεται να περιστρέφονται γύρω από δύο παραμέτρους. Τα πρώτα θ’ αφορούν τα μέτρα μέχρι τον Δεκέμβριο (σ.σ. περίπου στα μέσα), ενώ τα δεύτερα θα ισχύουν για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Πρόθεση της επιστημονικής ομάδας είναι ν’ αρχίσει η χαλάρωση στην επαρχία της Πάφου, όπου υπάρχουν σημεία αισθητής βελτίωσης. Η Λεμεσός παράλληλα είναι η πόλη που παρουσίασε το τελευταίο διάστημα τη μεγαλύτερη αύξηση και αναμένεται με αρκετό ενδιαφέρον η απόφαση για επιπρόσθετα ή λιγότερα μέτρα. Οι ειδικοί φαίνεται να προτείνουν τη σταδιακή μείωση των μέτρων στην εν λόγω επαρχία.

Θεωρείται δεδομένο ότι αν δεν υπάρξει έκρηξη κρουσμάτων σε κάποια επαρχία το επόμενο διάστημα, τα μέτρα που θ’ ανακοινωθούν θα είναι πιο χαλαρά, γι’ αυτό και στο όλο θέμα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Όσον αφορά τη δεύτερη παράμετρο, στο τραπέζι της επιδημιολογικής ομάδας αναμένεται να βρεθεί και το θέμα του curfew, γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα το ευρύ κοινό, λόγω και των διακοπών των Χριστουγέννων.

Το επικρατέστερο πάντως σενάριο, θέλει το curfew να καταργείται και τις συναθροίσεις σε σπίτια και χώρους εστίασης ν’ αυξάνεται από τα δέκα στα είκοσι άτομα, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Στην Κύπρο σήμερα η Τζιόρτζια Μελόνι - Η ατζέντα της συζήτησης με ΠτΔ

Την Κύπρο επισκέπτεται σήμερα η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με στόχο την αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, με απτά παραδοτέα. Πρόκειται για την πρώτη διμερή επίσκεψη Ιταλού Πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 36 χρόνια και έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρώμη τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και της ιστορικής επίσκεψης του Προέδρου Ματαρέλα στην Κύπρο, του πρώτου Ιταλού Προέδρου από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE