ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πιθανό πράσινο φως στο Ηνωμένο Βασίλειο για το εμβόλιο της Pfizer έως το τέλος της εβδομάδας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πιθανό πράσινο φως στο Ηνωμένο Βασίλειο για το εμβόλιο της Pfizer έως το τέλος της εβδομάδας

Το εμβόλιο κατά της COVID-19 των εταιρειών Pfizer και BioNTech θα μπορούσε να λάβει έγκριση για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα και σε μία εβδομάδα, όπως επισημαίνει η Telegraph, δηλαδή νωρίτερα και από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η αρμόδια βρετανική εποπτική αρχή, η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Υγειονομικών Προϊόντων (MHRA), είναι έτοιμη να αρχίσει την επίσημη αξιολόγηση του σκευάσματος, ενώ η αντίστοιχη αμερικανική αρχή αναμένεται να προβεί στην ίδια αξιολόγηση στις 10 Δεκεμβρίου.

Τα πλήρη δεδομένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα ληφθούν από την MHRA τη Δευτέρα ή την Τρίτη. 

Το εθνικό σύστημα υγείας NHS του Ηνωμένου Βασιλείου έχει καταρτίσει σχέδια για έναρξη χορήγησης του εμβολίου ακόμα και από την 1η Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον προκαταρκτικό σχεδιασμό, κάθε ενήλικας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί έως τον Απρίλιο, εφόσον έχουν εγκριθεί εμβόλια προς χρήση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει πενταμερούς- Συναντάται με Γκουτέρες, ο Γεραπετρίτης, στη Νέα Υόρκη

Κυπριακό: Συνεχίζεται η προετοιμασία ενόψει πενταμερούς- Συναντάται με Γκουτέρες, ο Γεραπετρίτης, στη Νέα Υόρκη

Εν μέσω απειλών της Τουρκίας, αλλά και της προπαγάνδας, η Λευκωσία συνεχίζει την προετοιμασία, ενόψει της πενταμερούς διάσκεψης, που εκτός απροόπτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου, στη Γενεύη. Στο πλαίσιο αυτό, σημαντική θεωρείται η συνάντηση που θα έχει ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE