Να βρουν τρόπους σίτισης εγκαταλελειμμένων ζώων, καλεί τις τοπικές αρχές το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Να βρουν τρόπους σίτισης εγκαταλελειμμένων ζώων, καλεί τις τοπικές αρχές το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου καλεί τις τοπικές αρχές, Δήμους και Κοινότητες, να βρούνε «εκείνους τους ευφάνταστους τρόπους για την σίτιση των εγκαταλελειμμένων (γάτων ή σκύλων) που θα τους δώσει αίγλη, σεβασμό και θαυμασμό δείχνοντας ότι νοιάζονται και όχι ότι ενοχλούνται». 

Σε ανακοίνωσή του το Κόμμα παραθέτει παραδείγματα από την Ελλάδα την Τουρκία και τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Αναφορά κάνει, μεταξύ άλλων, στο Δήμο Αθηναίων ο οποίος έχει ήδη υπογράψει περισσότερες από 350 άδειες σε εθελοντές για να επισκέπτονται τις περιοχές σίτισης χωρίς να επιβληθούν πρόστιμα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος ξεκίνησε να τοποθετεί ταΐστρες σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και στο Δήμο Λεμεσού ο οποίος άρχισε ήδη και με την συνεργασία φιλοζωικών οργανώσεων Λεμεσού την τοποθέτηση ταϊστρών.

«Εμείς λέμε στους  Δήμους και τις Κοινότητες να αρχίσουν από τα θετικά Cat Cafe όπως είναι τα λεγόμενα
(https://www.meowaround.com/continents/europe τα οποία αποτελούν και σημεία αναφοράς για τους τουρίστες και για τον τουρισμό γενικότερα», προστίθεται. Ζητά επίσης την άμεση δημοσιοποίηση από τη Βουλή τροπολογιών για το νομοσχέδιο που αφορά την ευημερία των ζώων.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE