ΚΥΠΡΟΣ: 'Γροθιά' στο στομάχι οι εικόνες από παιδότοπο με κορδέλες της αστυνομίας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: 'Γροθιά' στο στομάχι οι εικόνες από παιδότοπο με κορδέλες της αστυνομίας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η πανδημία έχει φέρει ολόκληρο τον πλανήτη σε μία νέα πραγματικότητα, μια τάξη πραγμάτων που φάνταζε σενάριο επιστημονικής φαντασίας πριν από ένα περίπου χρόνο.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η ανθρώπινη φύση έχει σαν ένα από τα κυριότερα προτερήματα της την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα. Η δύναμη της συνήθειας είναι ένα φαινόμενο εντυπωσιακό και ανεξήγητο αφού οτιδήποτε επαναλαμβάνετε σε μεγάλη συχνότητα μπορεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μεταφραστεί σαν φυσιολογική εξέλιξη και ρουτίνα.

Οτιδήποτε όμως και αν καταφέρω να διαχειριστώ, εικόνες σαν αυτές, με κορδέλες της αστυνομίας πάνω σε κούνιες και μέσα σε παιδότοπους τις νιώθω σαν γροθιά στο στομάχι. Πώς να εξηγήσεις σ'ένα παιδάκι γιατί δε μπορεί να παίξει; Γιατί δε μπορεί με άλλα παιδάκια της ηλικίας του να βρεθεί και να ζήσει χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές; 

Πόσο εύκολο είναι ν'αντιληφθεί το γιατί και πόσο εύκολο είναι να αναπληρώσει τις χαμένες αυτές στιγμές; 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ-Τατάρ: Στις 5 Μαΐου η συνάντηση τους στο γραφείο Ειδικού Συμβούλου

ΠτΔ-Τατάρ: Στις 5 Μαΐου η συνάντηση τους στο γραφείο Ειδικού Συμβούλου

Η συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαΐου στις 11 το πρωί στο γραφείο του Ειδικού Συμβούλου για το Κυπριακό (UN Office of the Special Adviser (OSASG) on Cyprus) στην προστατευόμενη περιοχή των Ηνωμένων Εθνών, στη Λευκωσία, σύμφωνα με ενημέρωση από την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE