Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, στη συζήτηση συμμετείχαν ως ομιλητές, πέραν από τον Υπουργό Εσωτερικών, οι Πρόεδρος Ένωσης Δήμων Κύπρου Ανδρέας Βύρας, Πρόεδρος ΕΤΕΚ Κωνσταντίνος Κωνσταντή και Πρόεδρος ΟΣΕΟΚ Κώστας Ρουσιάς.
Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων δίνοντας διευκρινίσεις για τη μεταρρύθμιση στον τομέα αδειοδότησης, επεξηγώντας τα νέα δεδομένα, τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν, αλλά και τις τροποποιήσεις που τροχοδρομούνται προς υλοποίηση προκειμένου να ολοκληρωθούν οι στόχοι της πολιτικής του Υπουργείου και της Κυβέρνησης στον τομέα αυτό.
Επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι από 1η Οκτωβρίου 2020 έχουν υποβληθεί πέραν των 220 αιτήσεων με τη νέα διαδικασία και προωθείται η έκδοση τόσο των οικοδομικών όσο και των πολεοδομικών αδειών, κατά μέγιστο σε 20 μέρες, μειώνοντας δραστικά τους χρόνους με προφανή οφέλη.
Υπογράμμισε ακόμα πως από 1η Ιανουαρίου 2022, με την πλήρη εισαγωγή της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων για κατοικία μέχρι διπλοκατοικία, αυτές θα εκδίδονται σε 10 και όχι σε 20 μέρες.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, της Ένωσης Δήμων Κύπρου και των ΚΕΒΕ, ΕΤΕΚ ΟΣΕΟΚ.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ