ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη εστία της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στον νότο της Σουηδίας

Πρώτη εστία της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε στον νότο της Σουηδίας

Η Σουηδία προστέθηκε σήμερα στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την επιδημία της γρίπης των πτηνών, με μια εστία που εντοπίστηκε στον νότο της χώρας, ανακοίνωσε η σουηδική κτηνιατρική αρχή.


Η εστία εντοπίστηκε σε φάρμα με γαλοπούλες στην Σκάνια, στο νότιο άκρο της Σουηδίας, αναφέρει η Αρχή σε ανακοίνωση, την επόμενη της ανακοίνωσης μιας πρώτης εστίας στη γειτονική Δανία. Τα ζώα θα θανατωθούν.

Μετά την εμφάνιση εστιών στη Ρωσία και το Καζακστάν φέτος το καλοκαίρι, η επιζωοτία, η οποία δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο, επεκτάθηκε πρόσφατα προς τη δυτική Ευρώπη, όπου έχει αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού.

Η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Βρετανία πλήττονται ιδιαίτερα. Ένα πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στη Γαλλία χθες, Δευτέρα, σε κατάστημα με κατοικίδια στην Κορσική. Η ασθένεια δεν θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο και δεν έχει απαγορευτεί η κατανάλωση πουλερικών και αυγών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top