ΑΚΑΡ: Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις εγγυήσεις

ΑΚΑΡ: Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τις εγγυήσεις

Η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις εγγυήσεις στην Κύπρο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ. Είπε ακόμη ότι θα συνεχίσουν και τις έρευνες τους στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι σε αυτό το θέμα είναι αποφασισμένοι.


Ο Χουλούσι Ακάρ αναφερόμενος στην 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους είπε ότι “πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι η τδβκ είναι ασφαλής. Να διασφαλιστεί η ασφάλεια για να μπορεί να ακολουθήσει η ευημερία. Η θέση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση. Αυτό θα συνεχίσει και στην νέα περίοδο να είναι το ίδιο. Όποια ήταν η στάση και οι απόψεις μας προηγουμένως θα συνεχίσουν να είναι οι ίδιες. Σε αυτό το θέμα ο Πρόεδρός μας ήταν σαφής στην ομιλία του κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε για την 37η επέτειο της τδβκ. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εξετάσουμε το ζήτημα και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια. Η επιθυμία και ευχή μας είναι μόνιμη λύση διά της ειρηνικής και πολιτικής οδού. Εν τω μεταξύ οι Ε/κ πρέπει να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση τους, να αποδεχτούν την ύπαρξη των Τ/κ εκεί και να γίνει γνωστό ότι έχουν κυρίαρχα και ίσα στοιχεία. Έχουμε πει πολλές φορές ότι δεν θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε τετελεσμένα, άλλωστε δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο. Ως Τουρκία θα στηρίζουμε όπως πάντα τα δικαιώματα και το δίκαιο της τδβκ, δεν θα επιτρέψουμε ποτέ την παραβίασή τους”. 

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τις εγγυήσεις και δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα. Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι τα ερευνητικά πλοία συνεχίζουν τις τεχνικές και επιστημονικές έρευνες τους στην Ανατολική Μεσόγειο. “Αυτά τα πλοία μας συνεχίζουν την εργασία τους, κι εμείς διασφαλίζουμε την ασφάλειά τους, τα συνοδεύουμε. Σε αυτό το θέμα είμαστε αποφασισμένοι. Ως τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε και να παρακολουθούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του έθνους μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Σε συναγερμό η Κύπρος- «Ο πόλεμος με το Ιράν μπορεί να κρατήσει πάνω από 5 εβδομάδες» λέει ο Τραμπ

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας.

BEST OF TOTHEMAONLINE