ΠτΔ: Λύση που να διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα του κράτους

ΠτΔ: Λύση που να διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα του κράτους

Αυτές οι μέρες δημιουργούν ελπίδα για έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, ώστε να βρεθεί μια οριστική λύση του κυπριακού προβλήματος, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στο πλαίσιο εγκαινίων της «Περιοχής Ειδικού Χαρακτήρα (ΠΕΧ)», στο προαύλιο της Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κάτω Πολεμιδιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο μια για πάντα οτι «οι κίνδυνοι από την εκκρεμότητα της παρούσας απαράδεκτης κατάστασης είναι πολύ μεγαλύτεροι από όσους επικαλούνται κάποιοι, εκφράζοντας, βεβαίως, γνήσιες ανησυχίες».

«Θέλω, όμως, να πιστεύω, ότι όλοι μέσα από ορθολογισμό και οπωσδήποτε προβληματισμό, θα καταλήξουν σε μια συνεργασία δημιουργώντας ένα αρραγές μέτωπο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που θα έχουμε μπροστά μας, αλλά και για να κατορθώσουμε, επιτέλους, να πούμε στα παιδιά μας ότι δεν χρειάζεται να σκέφτονται την ξενιτιά", μετά από τα οικονομικά προβλήματα που προστίθενται "ως αποτέλεσμα της μη λύσης του κυπριακού προβλήματος ή της αβεβαιότητας που μπορεί να αισθάνονται ως αποτέλεσμα των κινδύνων που και για μας και για τους Τουρκοκύπριους, υπάρχουν από τη μη λύση του Κυπριακού", ανέφερε.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αυτές οι μέρες δημιουργούν ελπίδα ότι επιτέλους, στη βάση πάντοτε του αλληλοσεβασμού, θα ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για να βρούμε την οριστική λύση του κυπριακού προβλήματος.

Μια λύση, είπε, που να βασίζεται στη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και που να διασφαλίζει τα απαραίτητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις βασικές αρχές και αξίες που διέπουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Λύση σημείωσε, «που να διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και τη βιωσιμότητα του κράτους, που να διασφαλίζει ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα μπορούν να συμβιώνουν σε συνθήκες που θα τις διέπει η νομιμότητα, και όχι η επιβολή του ενός επί του άλλου, και που θα τους δημιουργεί την πεποίθηση ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία μπορεί να δημιουργήσουμε συνθήκες προκοπής και μελλοντικής ειρηνικής συμβίωσης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE