Καταγγελία εναντίον ΑΗΚ σε Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή από Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών

Καταγγελία εναντίον ΑΗΚ σε Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή από Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών

Η τροποποίηση της μεθοδολογίας τιμολόγησης των λογαριασμών φωτοβολταϊκών, ΦΒ, Net Metering, από την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου από τον Μάρτιο, ζημιώνει μεγάλη μερίδα καταναλωτών και κρίνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών ως παράνομη, ο οποίος ανακοινώνει ότι θα προβεί σε σχετική καταγγελία στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.

 
«Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, τροποποίησε μονομερώς βασικό όρο της σύμβασης που υπέγραψε με τους καταναλωτές, χωρίς να της παρέχεται αυτό το δικαίωμα σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που η ίδια υπέγραψε» αναφέρεται και προστίθεται ότι για το θέμα αυτό ο Σύνδεσμος θα προχωρήσει στις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες εναντίον της ΑΗΚ.
 
Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών, «ενώ γνώριζε ότι θα μεταβληθεί η μεθοδολογία τιμολόγησης λογαριασμών φωτοβολταϊκών Net Metering, συνέχισε να υπογράφει συμβάσεις με τους καταναλωτές, χωρίς να τους πληροφορήσει σχετικά» σημειώνεται και προστίθεται ότι αυτό συνιστά παράβαση του νόμου για τις Αθέμιτες Εμπορικές Πρακτικές γιατί παρέλειψε να παράσχει ουσιώδεις πληροφορίες στους καταναλωτές πριν ή κατά την υπογραφή της Σύμβασης ενώ ο Σύνδεσμος θα προβεί σε σχετική καταγγελία εναντίον της ΑΗΚ στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή.
 
«Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ΡΑΕΚ, εξέδωσε την Απόφασή της με αριθμό 28/2020, με βάση την οποία η ΑΗΚ τροποποίησε τη μεθοδολογία τιμολόγησης, χωρίς να μελετήσει σε βάθος τα όσα διαλαμβάνονται στην Οδηγία 2018/2001, κυρίως όσον αφορά την ίση και αμερόληπτη μεταχείριση των αυτοκαταναλωτών ενέργειας, παρ’ όλο ότι αυτό αναφέρεται στο σκεπτικό της Απόφασης 28/2018» αναφέρεται.
 
«Τα πιο πάνω θέματα, τέθηκαν υπόψη της ΑΗΚ και διεξάχθηκε διαβούλευση με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου, ΡΑΕΚ. Δυστυχώς, οι προσπάθειες του Συνδέσμου, δεν βρήκαν την αναμενόμενη ανταπόκριση από την ΑΗΚ και την ΡΑΕΚ, γι’ αυτό, ο Σύνδεσμος είναι υποχρεωμένος να προβεί σ’ όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, με στόχο την προστασία των καταναλωτών που επηρεάζονται από τις παράνομες, κατά την κρίση του Συνδέσμου, ενέργειες της ΑΗΚ και την αδυναμία της ΡΑΕΚ να προβεί στις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις», αναφέρει τέλος ο Σύνδεσμος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE