Προκλητική φιέστα Ερντογάν με πικνίκ στα κατεχόμενα

Προκλητική φιέστα Ερντογάν με πικνίκ στα κατεχόμενα

Νέο σόου προκλήσεων έχει σκηνοθετήσει για σήμερα η Τουρκία, καθώς το καλάθι του για το πικ νικ στα Βαρώσια, δηλαδή στην περίκλειστη Αμμόχωστο, ετοίμασε από μέρες ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ένταση. 

Ο Τούρκος πρόεδρος θα παρευρεθεί σήμερα στους εορτασμούς για την 37η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, παρουσία που ερμηνεύεται από την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ως «χωρίς προηγούμενο πρόκληση και είναι σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, 550 και 789».

Θέλοντας, μάλιστα, να προσδώσει έναν θριαμβευτικό χαρακτήρα στην επίσκεψή του στα Κατεχόμενα, ο Ερντογάν θα συνοδεύεται από πλειάδα υπουργών του, αγνοώντας επιδεικτικά τις προσπάθειες του ΓΓ των ΗΕ να συγκαλέσει άτυπη πενταμερή για την επανέναρξη των συνομιλιών με ζητούμενο την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Ο Ερνοτγάν θα φτάσει στα κατεχόμενα λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Έπειτα, θα συμμετάσχει στα προκλητικά πανηγύρια για τη μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, τα οποία θα κορυφωθούν στις 12:30 στρατιωτική παρέλαση, ενώ θα εγκαινιάσει το νοσοκομείο κορωνοϊου στην κατεχόμενη Λευκωσία. 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Με το βλέμμα στην Ολγκίν μετά το Εθνικό: «Λιγότερα λόγια, περισσότερη δουλειά»

Σε μια περίοδο κατά την οποία η προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών παραμένει ανοιχτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις επαφές που είχε στη Νέα Υόρκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται πλέον στην κάθοδο της Μαρία Άνχελα Ολγκίν τον Οκτώβριο και στην προετοιμασία της επόμενης άτυπης διευρυμένης διάσκεψης.

BEST OF TOTHEMAONLINE