ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονη αντιπαράθεση για συνδρομή Εθνικής Φρουράς στις επιτηρήσεις - 'Άλλα καθεστώτα βγάζουν στρατό στους δρόμους' - Λύθηκε το θέμα με Πύργο

Έντονη αντιπαράθεση για συνδρομή Εθνικής Φρουράς στις επιτηρήσεις - 'Άλλα καθεστώτα βγάζουν στρατό στους δρόμους' - Λύθηκε το θέμα με Πύργο

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ για το θέμα με την εμπλοκή της Εθνικής Φρουράς στους ελέγχους που διενεργούνται στο μέσο των πόλεων που έχουν μπει σε ολικό lockdown.

Φαίνεται πως το ΑΚΕΛ έχει ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις και έθεσε το ζήτημα υψηλά στην ατζέντα της εν εξελίξει αντιπαράθεσης που αφορά τόσο τη γενικότερη διαχείριση, όσο και συγκεκριμένα ζητήματα.

«Λυπούμαι γιατί πέρασε από το μυαλό της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τον στρατό για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Δεν χρειάζεται να γίνει αυτό το πράγμα. Υπάρχουν άλλες κρατικές υπηρεσίες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Είναι άλλα καθεστώτα που βγάζουν το στρατό στους δρόμους», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Κυπριανού.

Παράλληλα, ζήτησε ανάκληση της απόφασης για συνδρομή της Εθνικής Φρουράς στις επιτηρήσεις.

Από την άλλη, η κυβέρνηση δια στόματος Κυβερνητικού Εκπροσώπου απαντά στις κατηγορίες επισημαίνοντας ότι η συνδρομή είναι καθαρά βοηθητική λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού. Όπως τονίζει ο κ. Κούσιος, «πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε ότι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιηθεί για ενίσχυση των δυνάμεων της Αστυνομίας σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως, μεταξύ άλλων, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία. Θεωρούμε ότι οι αντιδράσεις τόσο από το ΑΚΕΛ όσο και από άλλους δεν δικαιολογούνται υπό τις περιστάσεις».

Πύργος Τυλληρίας
Σε σχέση με τα προβλήματα που υπήρξε με τους κατοίκους της περιοχής Τυλληρίας, καθώς αποφασίστηκε να υπάρχει κινητή μονάδα διεξαγωγής τεστ στην περιοχή.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει η τηλεόραση του OMEGA, έγιναν οι απαραίτητες παραστάσεις προς την Unficyp.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top