Προδρόμου για τα νέα μέτρα στην παιδεία- Πως θα μετακινούνται καθηγητές και μαθητές

Προδρόμου για τα νέα μέτρα στην παιδεία- Πως θα μετακινούνται καθηγητές και μαθητές

Διευκρινήσεις σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα επιπρόσθετα μέτρα προστασίας στο εκπαιδευτικό σύστημα μίλησε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι το Υπουργείο έχει αναπτύξει τις δυνατότητες για υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω διαδικτύου.

«Στη δημόσια εκπαίδευση έχουμε 4.800 παιδιά σε 24 σχολεία. Η εξ αποστάσεως λειτουργία ξεκινά από τη Δευτέρα και με οδηγίες που είχαν δοθεί σε όλα τα σχολεία, προβλέπεται ότι θα προσαρμοστεί ολόκληρο το ωράριο. Δεν είναι δυνατό στην εξ αποστάσεων διδασκαλία να έχουμε μαθήματα 45λεπτης διάρκειας».

«Πρέπει να γίνεται η διακίνηση εκπαιδευτικών ή μαθητών σε αυτά τα σχολεία και θα εξαιρούνται από τους κανόνες. Θα μετακινούνται τόσο ανάμεσα στις δύο επαρχίες, όσο και μεταξύ αυτών επαρχιών και των υπολοίπων. Από χθες, έγινε ξανά πρόσθετος τεχνικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία και διαπιστώθηκε ότι η σύνδεση με το διαδίκτυο λειτουργεί και μπορεί να υποστηρίξει την εξ αποστάσεως λειτουργία».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε την Παρασκευή, το απόγευμα (25/04), συνάντηση με τον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Γιάκο Μιλάτοβιτς, στην Ποντγκόριτσα, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του στη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE