Σπέχαρ: Συζήτησε Κυπριακό και Βαρώσια με τον Τατάρ

Σπέχαρ: Συζήτησε Κυπριακό και Βαρώσια με τον Τατάρ

Η Σπέχαρ συζήτησε Κυπριακό και Βαρώσια με τον Τατάρ.

Το Κυπριακό και η κατάσταση στα Βαρώσια ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε η Ανμαπληρωτής Ειδική Σύμβουλος και Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σε σημερινή τους συνάντηση. Κατά τη συνάντηση, η κ. Σπέχαρ υπενθύμισε τη θέση των ΗΕ για τα Βαρώσια.

Ο Εκπρόσωπος της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η κ. Σπέχαρ συζήτησε με τον κ. Τατάρ διάφορα θέματα, όπως η εργασία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η αποστολή καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, η κατάσταση στα Βαρώσια και το έργο των Τεχνικών Επιτροπών».

Η κ. Σπέχαρ «υπενθύμισε τη θέση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια, που παραμένει αμετάβλητη και καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημείωσε ο κ. Σιντίκ.

Πρόσθεσε ότι η κ. Σπέχαρ «προσμένει στη συνέχιση των συζητήσεων αυτών με τις δύο πλευρές τις ερχόμενες εβδομάδες.»

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE