ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική ανακοίνωση Τουρκίας: Καμιά ισχύ και αξία δεν έχει η ανακοίνωση ελληνικού ΥΠΕΞ για Ορούτς Ρέις

Προκλητική ανακοίνωση Τουρκίας: Καμιά ισχύ και αξία δεν έχει η ανακοίνωση ελληνικού ΥΠΕΞ για Ορούτς Ρέις

Καμιά ισχύ και αξία δεν έχει για την Άγκυρα η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την νέα ΝAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία για το Ορούτς Ρέις, σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο χαρακτηρίζει "μαξιμαλιστικές" τις αξιώσεις της Ελλάδας για τα θαλάσσια όρια.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ, αναφέρει ότι “το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε άλλη μια ανακοίνωση με την οποία επανέλαβε τις γνωστές του αντιρρήσεις σχετικά με τις σεισμικές έρευνες που το πλοίο μας Ορούτς Ρέις συνεχίζει να διεξάγει στην υφαλοκρηπίδα μας στην ανατολική Μεσόγειο. ‘Αυτές οι δηλώσεις βασίζονται στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για τα θαλάσσια όρια οι οποίες είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή πρακτική και δεν έχουν καμιά ισχύ και αξία για εμάς”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Προσθέτει ότι “η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα να προστατεύει τόσο τα δικά της νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα όσον και της ‘τδβκ’”(ψευδοκράτος).

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, “εάν η Ελλάδα είναι ειλικρινής όπως δήλωσε στην ανακοίνωσή της ότι θέλει λύση, πρέπει αντί να κάνει δηλώσεις που να αυξάνουν την ένταση, στρατιωτικές δραστηριότητες και να υποκινεί παραπλανώντας τρίτα μέρη εναντίον της Τουρκίας, να δώσει θετική απάντηση στην έκκληση μας για διάλογο άνευ όρων”.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ταξίδια: Αυτά μπορεί να προκύψουν με πτήσεις και αποσκευές – Η αποζημίωση ανά χιλιόμετρα και τα δικαιώματα του καταναλωτή

Μπάνιο στη θάλασσα: Πώς θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό - Συμβουλές για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία

Νοθευμένα ποτά, ουσίες και μύθοι - Η νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας μέσα από τα μάτια του ΟΠΕ

Πυρκαγιά στον Άγιο Συλά: Επιχειρούν για πλήρη κατάσβεση - Ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα

«Ξάφριζαν» αυτοκίνητα στην Αγία Νάπα - Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα

Μικρούτσικος: Τα έχωσε άγρια στην Κύπρια παίκτρια του Tv Queen για ρατσιστική συμπεριφορά



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την CPP για Βασιλικό»

Δεν συζητάμε για «βελούδινο διαζύγιο» με την κινεζική κρατική εταιρεία (CPP) όσον αφορά το θέμα του τερματικού στο Βασιλικό, δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για να προσθέσει ότι «συνεχίζεται η προσπάθεια».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top