ΔΕΕ: Άκυρη η συγκατάθεση πελάτη προς εταιρεία κινητής, όταν υπάλληλος σημειώνει το τετραγωνίδιο ρήτρας GDPR

ΔΕΕ: Άκυρη η συγκατάθεση πελάτη προς εταιρεία κινητής, όταν υπάλληλος σημειώνει το τετραγωνίδιο ρήτρας GDPR

«Δεν είναι έγκυρη η συγκατάθεση πελατών παρόχου κινητής τηλεφωνίας για την διατήρηση αντιγράφων ταυτότητάς τους όταν το τετραγωνίδιο της ρήτρας σημειώθηκε από τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων», έκρινε σήμερα το Δικαστήριο της ΕΕ, εξετάζοντας υπόθεση της Orange România SA, που του παρέπεμψε το Tribunalul București (Ρουμανία). 

Το ΔΕΕ κρίνει ότι κρίνει ότι «σύμβαση παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας που περιέχει ρήτρα, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης συναίνεσε στην συλλογή και διατήρηση του δελτίου της ταυτότητάς του, δεν αποδεικνύει ότι αυτός έδωσε έγκυρα την συγκατάθεσή του όταν το αντίστοιχο τετραγωνίδιο σημειώθηκε από τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων πριν από την υπογραφή της σύμβασης» και διευκρινίζει ότι «ισχύει το ίδιο όταν ο καταναλωτής παραπλανάται ως προς τη δυνατότητα σύναψης της σύμβασης σε περίπτωση άρνησης επεξεργασίας των δεδομένων του, ή όταν η ελεύθερη επιλογή να αντιταχθεί σε αυτήν τη συλλογή και διατήρηση επηρεάζεται από την απαίτηση ενός πρόσθετου εντύπου που εκφράζει αυτήν την άρνηση».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κλείδωσε στις 2 Σεπτεμβρίου η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Κλείδωσε στις 2 Σεπτεμβρίου η συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν

Στις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πρόεδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.