Ανησυχίες για ενδεχόμενη διασπορά του ιού COVID - 19, εξέφρασε με σημερινές της δηλώσεις η Δρ Νεοφύτα Χρυσάνθου, Διευθύντρια του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του ΓΝ Πάφου, δηλώνοντας πως θεωρεί υποχρέωσή της να προστατεύσει τον κόσμο της Πάφου, τους ασθενείς και κατά επέκταση το προσωπικό της.
Η κ. Χρυσάνθου σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη μεταφορά του Θαλάμου Ύποπτων Περιστατικών για COVID – 19 στο χώρο των Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Πάφου "με όλα τα αρνητικά επακόλουθα". Όπως ενημέρωσε, στο πρώτο κύμα της πανδημίας τα ύποπτα περιστατικά, επειδή είχε κλείσει το Νοσοκομείο, νοσηλεύονταν στο χώρο της ψυχιατρικής πτέρυγας.
Όταν επέστρεψαν όλοι οι ιατρικοί λειτουργοί και άρχισε να επαναλειτουργεί το Νοσοκομείο της Πάφου τούς μετέφεραν, όπως ανέφερε, αυτό το θάλαμο των ύποπτων περιστατικών για COVID - 19 μέσα στο χώρο των Πρώτων Βοηθειών και τους πήραν την δική τους βραχεία νοσηλεία για να βλέπουν αυτοί και να εξετάζουν τα ύποπτα περιστατικά COVID- 19.
Δηλαδή όπως εξήγησε η Διευθύντρια του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών όταν “ένας ασθενής που έρχεται εμπύρετος, μεταφέρεται δίπλα στη βραχεία νοσηλεία τη δική μας, την οποία έχουν βαφτίσει θάλαμο COVID - 19 , πηγαίνει ο δικός μας ο γιατρός να τον εξετάσει και μετά ξαναξεντύνεται και μεταβαίνει στο κανονικό θάλαμο για να εξετάσει άλλα περιστατικά τα οποία έρχονται, είτε εμφράγματα, είτε δυστυχήματα, είτε ένα απλό περιστατικό οξείας οσφυαλγίας ή οτιδήποτε.”
Η Δρ. Χρυσάνθου εξέφρασε την άποψη ότι είναι “επιδημιολογικά λάθος πρώτον και κύριο, διότι δεν υπάρχει ο σωστός εξαερισμός σε εκείνο το δωμάτιο που το αποκαλούν βραχεία νοσηλεία για COVID – 19”.
Πρόσθεσε δε, “ πως η διασπορά του ιού - αν δεν έχει γίνει ακόμη- γιατί είναι λίγα τα κρούσματα που θετικοποιούνται καθημερινά και έρχονται σε εμάς και τους βρίσκουμε θετικούς είναι μόνο 2- 3, όταν θα αρχίσουν να αυξάνονται είναι θέμα χρόνου να κολλήσει το προσωπικό ή και άλλους ασθενείς που βρίσκεται στο τμήμα”.
Ερωτηθείσα σχετικά, απήντησε ότι αυτό δεν γίνεται σε άλλα Νοσοκομεία όπου υπάρχει ξεχωριστός θάλαμος βραχείας νοσηλείας.
Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα να εισακουστούν, σημειώνοντας πως τα ΤΑΕΠ , σύμφωνα και με τα πρωτόκολλα τα δικά τους που έχουν καταρτίσει οι αρμόδιοι τους, πρέπει να μείνουν “καθαρή ζώνη”. Αυτοί συνέχισε, “κάνουν οτιδήποτε ώστε να είμαστε λερωμένη ζώνη”.
Σχετικά με το ιατρείο επιβεβαιωμένων περιστατικών το οποίο βρίσκεται έξω από τα παράθυρα του ΤΑΕΠ, η Δρ Χρυσάνθου ανέφερε πως από την Παρασκευή έχουν επιτάξει ιδιώτες ιατρούς, οι οποίοι θα είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 15:00 ένας γιατρός, και από τις 15:00 μέχρι τις 21:00 άλλος γιατρός, για να βλέπει τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, αυτά δηλαδή που είναι θετικά είναι στο σπίτι τους και δεν νιώθουν καλά, να έρχονται και να τους εξετάζουν”.
Εμείς, συμπλήρωσε η κ. Χρυσάνθου, δεν ζητούμε να φύγει, αλλά να μεταφερθεί κάπου σωστά και να “τηρούν τα πρωτόκολλα και οι υπεύθυνοι μας και όχι να ζητούν μόνο από τον κόσμο να τηρεί τα πρωτόκολλα ο κόσμος”, συμπλήρωσε.
Διερωτήθηκε τέλος "αυτοί τι κάνουν για το υγειονομικό τους προσωπικό που μάχεται σε καθημερινή βάση".
ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βρήκαν κρυμμένο 25χρονο σε υποστατικό που μπήκε για να το κλέψει - Τον πρόδωσε ο συναγερμός
• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις