ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοινώνει ομάδα κρούσης κατά του κορωνοϊού

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν ανακοινώνει ομάδα κρούσης κατά του κορωνοϊού

Τη συγκρότηση 12μελούς ειδικούς ομάδας κρούσης κατά της Covid-19 ανακοινώνει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που ανέδειξε κατά την προεκλογική του εκστρατεία τις ανεπάρκειες της διακυβέρνησης Τραμπ.

 

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει τον θάνατο 237.000 ανθρώπων στις ΗΠΑ. Ήδη κατά τις χθεσινές του δηλώσεις, ο εκλεγμένος πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι θα δώσει μάχη για την αναχαίτιση της πανδημίας, σηματοδοτώντας ουσιαστικά αλλαγή πολιτικής στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η task force κατά του νέου κορωνοϊού θα επιφορτιστεί με την εκπόνηση ενός σχεδίου για τον περιορισμό της ασθένειας, μόλις ο Τζο Μπάιντεν αναλάβει την εξουσία τον Ιανουάριο.

Επικεφαλής της θα είναι τρεις συμπροεδρεύοντες, ο πρώην γενικός χειρουργός Βίβεκ Μέρφι, ο πρώην επίτροπος της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων Ντέιβιντ Κέσλερ και η διδάκτορας Μαρσέλα Νιούνεζ-Σμιθ του πανεπιστημίου Yale, σύμφωνα με δύο ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Θα ηγηθούμε με διαφάνεια, συναίνεση και αποφασιστικότητα» - Η Κύπρος στο επίκεντρο της Ευρώπης

Χριστοδουλίδης: «Θα ηγηθούμε με διαφάνεια, συναίνεση και αποφασιστικότητα» - Η Κύπρος στο επίκεντρο της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στην παρουσία της Γενικής Γραμματέως (ΓΓ) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κας Thérèse Blanchet.

BEST OF TOTHEMAONLINE